Saeimas komisiju vadītāji vizītē ASV aicina Latvijā rīkot Parlamentāro drošības un izlūkošanas forumu

(08.12.2016.)

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, piedaloties 5.Parlamentārajā drošības un izlūkošanas forumā Vašingtonā (ASV), iesniedza kongresmenim Robertam Pitendžeram (Robert Pittenger) ielūguma vēstuli un izteica aicinājumu kādu no nākamajām parlamentāriešu sanāksmēm rīkot Latvijas parlamentā.

Abu komisiju priekšsēdētāji pauda pārliecību, ka kopējie mūsdienu drošības izaicinājumi veicina nepieciešamību pēc koordinētas un savstarpējā sadarbībā balstītas rīcības, tādēļ Latvijai kā nelielai valstij būtu ne tikai pagodinājums, bet arī unikāla iespēja uzrunāt un aktualizēt Latvijas un Baltijas reģionam nozīmīgus drošības un aizsardzības jautājumus šīs parlamentārās sadarbības platformas ietvaros.

Parlamentārā drošības un izlūkošanas foruma rīkošanu pirms vairākiem gadiem rosināja ASV kongresa pārstāvju palātas loceklis R.Pitendžers ar mērķi stiprināt ASV un Eiropas valstu sadarbību drošības veicināšanā. Šajos forumos Eiropas un ASV likumdevējiem ik gadu ir iespēja ne vien analizēt aktuālākos drošības izaicinājumus un riskus, bet arī savstarpējā informācijas un labās prakses piemēru apmaiņā rast efektīvus risinājumus un vienotu izpratni par kopīgi veicamiem pasākumiem. 

Foruma organizatoriem vienmēr izdevies piesaistīt plašu parlamentu locekļu pārstāvību, kā arī nodrošināt izcilu nozaru profesionāļu un akadēmiķu iesaisti, tādēļ abu Saeimas komisiju priekšsēdētāji nāca ar iniciatīvu 2018.gadā parlamentāro forumu rīkot Saeimā.


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā