Saeima rīt lems par aizliegumu bērnus iekļaut enerģijas dzērienu un elektronisko cigarešu reklāmās

(16.11.2016.)

Saeima ceturtdien, 17.novembrī, sanākot uz kārtējo sēdi, galīgajā lasījumā lems par grozījumu Reklāmas likumā, kas paredz aizliegumu bērnus iekļaut arī augu smēķēšanas produktu, elektronisko cigarešu, kā arī enerģijas dzērienu reklāmās.

Parlaments rīt galīgajā lasījumā arī skatīs grozījumus Dzīvokļa īpašuma likumā, kas paredz pilnveidot tiesisko regulējumu mājokļa jomā, kā arī grozījumus Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas paredz turpmāk tarifā par atkritumu apglabāšanu poligonos iekļaut arī pētniecības un attīstības darbības izmaksas.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir lēmuma projekts par Latvijas Republikas 2015.gada pārskata par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem apstiprināšanu, kā arī lēmums par 12.Saeimas deputāta Veiko Spolīša deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu.

Deputātiem rīt būs jālemj par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū ir likumprojektu pakete, kas paredz mainīt Uzņēmumu reģistra uzturētajos reģistros iesniedzamo pieteikumu veidlapu apstiprināšanas kārtību.

Komisijām paredzēts nodot grozījumus Valsts civildienesta likumā, kas paredz - ierēdni, kurš pilda amata pienākumus Aizsardzības ministrijā vai tās padotībā esošā iestādē, uz laiku, bet ne ilgāk kā uz pieciem gadiem, varēs pārcelt uz Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem profesionālā dienesta karavīra amatā. Tāpat izskatīšanai komisijās plānots nodod likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt Vienotās patentu tiesas izveides nolīgumu.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija lūgusi rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz, ka par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļa amata kandidātiem turpmāk varēs kļūt tikai personas, kuras ir tiesīgas saņemt speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Savukārt pieci deputāti lūguši ceturtdienas parlamenta sēdes darba kārtību papildināt ar grozījumu Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā, lai Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonā netiktu pieļauti tādi transporta un inženierkomunikāciju infrastruktūras projekti, kuru rezultātā tiek neatgriezeniski zaudēta teritorijas kultūrvēsturiskā vērtība.

17.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā ir 20 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā