Saeimā zīmogos Baltijas Asamblejas 25.gadadienai veltītu pastmarku

(07.11.2016.)

Saeimas namā otrdien, 8.novembrī, notiks Baltijas Asamblejas (BA) 25.gadadienai veltītās pastmarkas, pastmarkas bloka un aploksnes atklāšanas pasākumus.

Pasākumā klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kā arī BA prezidents un BA Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns. Abas amatpersonas svinīgi apzīmogos pirmo aploksni un pastmarku.

Pastmarkas zīmogošanas pasākumā ievadvārdus teiks arī Latvijas Pasta valdes locekle Anda Ozola. Uz notikumu Saeimas namā aicināti arī Augstākās padomes deputāti un vēstnieki no Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu delegācijas valstīm.

Atzīmējot BA 25.gadskārtu, vienota dizaina pastmarku un pastmarkas bloku izdod arī Lietuvā un Igaunijā.

Pastmarkas dizaina autors ir igauņu mākslinieks Indreks Ilvess (Indrek Ilves). Pastmarkā attēloti trīs karogi – Latvijas, Igaunijas un Lietuvas – un BA atpazīstamības zīme, bet pastmarkas bloku papildina stilizēta Baltijas valstu karte.

Pastmarka izdota 100 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir 0,50 eiro. Savukārt pastmarkas bloks izdots 20 000 eksemplāru tirāžā, un tā nominālvērtība ir 1,39 eiro. Speciālā aploksne izdota 2500 eksemplāru tirāžā.

BA ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

BA 25.gadadienai veltītās aploksnes un pastmarkas pirmās dienas zīmogošanas atklāšanas pasākums notiks otrdien, 8.novembrī, pulksten 9.00 Saeimas nama Lielajā vestibilā. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana Saeimas namā notiks līdz pulksten 15.00.


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā