Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Zemessardzes likumā

(02.11.2016.)

Saeima ceturtdien, 3.novembrī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Zemessardzes likumā, kas paredz iespēju zemessargam, kurš pilda aizsardzības ministra noteiktā svarīgas profesijas kvalificēta speciālista amata pienākumus, Zemessardzē dienēt līdz 60 gadu vecumam. Patlaban maksimālais vecums dienestam Zemessardzē ir 55 gadi. 

Otrajā lasījumā Saeima rītdien lems par Latvijas Bankas likuma grozījumiem un grozījumiem Apsardzes darbības likumā, kas nepieciešami, lai noteiktu Bankas Aizsardzības pārvaldes juridisko statusu, uzdevumu un tiesības. 

Tāpat otrajā lasījumā deputāti skatīs priekšlikumus grozījumiem Administratīvā procesa likumā, Paziņošanas likumā un Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā, kas paredz efektīvāku lietu izskatīšanu administratīvajās tiesās, kā arī administratīvajās lietās ieviest valsts nodrošinātu juridisku palīdzību. 

Vēl otrajā lasījumā parlaments rīt skatīs izmaiņas nodokļu un nodevu likumā, kas no nākamā gada paredz ieviest energoefektivitātes valsts nodevu, kas būs jāmaksā uzņēmumiem, kuri nebūs veikuši attiecīgus energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus. 

Konceptuāli Saeima lems par akcīzes nodokļa likuma un pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likuma izmaiņām. Likumu grozījumi paredz precizēt kārtību, kādā piemēro nodokļa atbrīvojumu un atvieglojumu akcīzes precēm, ko piegādā vai ko iegādājas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības, starptautiskās organizācijas, Eiropas Savienības institūcijas un Ziemeļatlantijas līguma organizācija, kā arī PVN atmaksas kārtību par precēm un pakalpojumiem, ko iegādājas Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība. 

Saeimā iesniegti arī vairāki jauni likumprojekti, un deputāti rītdien lems, vai izskatīšanai komisijās nodot četrus likumprojektus saistībā ar normatīvā regulējuma nepieciešamību ātrdarbīga elektronisko sakaru tīkla nodrošināšanā. 

Darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par parlamentārās izmeklēšanas komisijas par korupcijas, lobēšanas, organizētās noziedzības un kontrabandas ietekmi darbību. 

Saeimas 3.novembra sēdes darba kārtībā ir 17 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā