Eiropas lietu komisija pēc Eiropas Komisijas mudinājuma pievērsīsies Latvijas tautsaimniecību bremzējošajām jomām

(28.10.2016.)

Lai pārrunātu kopējo Eiropas ekonomisko attīstību un Latvijas tautsaimniecības izaugsmes pozitīvos un negatīvos aspektus, Saeimas Eiropas lietu komisija piektdien, 28.oktobrī, uz sēdi bija aicinājusi Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietnieku eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdi Dombrovski, kurš atbildīgs arī par finanšu stabilitāti, finanšu pakalpojumiem un kapitāla tirgu savienību.

Eiropas lietu komisija pēc sarunas un EK viceprezidenta mudinājuma jau tuvākajā laikā pievērsīsies jomām, kurās Latvijai līdz šim nav veicies ar strukturālo reformu īstenošanu. Viena no tām ir maksātnespējas joma, pēc sarunas informē Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Maksātnespējas jomā Eiropas Savienības Padome 2016. un 2017.gadā Latvijai rekomendējusi panākt, lai maksātnespējas administratori uzņemas lielāku atbildību, kā arī pastiprināt to publisko uzraudzību.

Tikšanās laikā pārrunāta arī Banku savienības izveides pabeigšana, tā dēvētā Junkera investīciju plāna ietekme un krīzes perioda pārvarēšanas stratēģija Latvijā. Šajā kontekstā komisijas deputāti iztaujāja V.Dombrovski par laiku, kad viņš ieņēma Latvijas Ministru prezidenta amatu un mūsu valsts gāja finanšu un ekonomiskās krīzes pārvarēšanas ceļu. Deputāti pauda gandarījumu, ka, pateicoties izšķirošām reformām, Latvija šobrīd ir uz stabila izaugsmes ceļa.



Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā