Jauniešus aicina piedalīties videokonkursā „Ziemeļu kaimiņi: esmu ziemeļnieks-baltietis!”

(05.09.2016.)

Atzīmējot Baltijas Asamblejas (BA) un Ziemeļu Ministru padomes biroju Baltijas valstīs 25.gadskārtu, jaunieši vecumā līdz 19 gadiem aicināti piedalīties videokonkursā „Ziemeļu kaimiņi: esmu ziemeļnieks-baltietis!”, kurā darbu pieteikšanas termiņš pagarināts līdz 3.oktobrim.

„Mēs visi vēlamies būt labi kaimiņi. Kā kļūt par labu kaimiņu? Kas notiek Baltijas jūras reģionā – Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs? Lai kļūtu par labu kaimiņu, jārīkojas. Ko es varu darīt?” tā skan jautājumi, uz kuriem atbildes meklēt aicināti videokonkursa dalībnieki.

Konkursā var pieteikt līdz trīs minūtēm garu video, ko veidojis viens autors vai autoru grupa. Video jābūt angļu valodā vai arī tam jāpievieno subtitri angļu valodā. Tāpat obligāti jānorāda darba nosaukums, un, ja autors vēlas, var pievienot arī līdz 250 vārdiem garu idejas aprakstu angļu valodā.

Konkursa mērķis ir veicināt Baltijas valstu un Ziemeļvalstu jauniešu interesi par kaimiņattiecībām un sadarbību Ziemeļeiropā.

Seši labākie video saņems BA un Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā, Igaunijā un Lietuvā naudas balvas. Lielākā no tām būs 1000 eiro, ko saņems pirmās vietas ieguvējs. Labākie darbi tiks publicēti arī BA un Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju tīmekļa vietnēs.

Lai piedalītos videokonkursā, darbi jāiesniedz līdz 3.oktobrim, norādot autora vārdu, uzvārdu, vecumu, adresi, e-pastu un tālruņa numuru. Video pieteikums ar vietnes norādi, kurā augšupielādēts   video, jāsūta uz e-pasta adresi NBvideocompetition2016@norden.lv.

Nolikums publicēts konkursa rīkotāju - BA (www.baltasam.org) un Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Baltijas valstīs (www.norden.ee, www.norden.lv, www.norden.lt) - tīmekļa vietnēs.

Konkursa „Ziemeļu kaimiņi: esmu ziemeļnieks-baltietis!” rezultāti tiks paziņoti 31.oktobrī.

 

Konkursa nolikums

Informācija par BA:
Latvija 2016.gada 1.janvārī uz gadu kļuva par Baltijas Asamblejas prezidējošo valsti.
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā