Atzīmējot 21.augusta gadadienu, parlamentu priekšsēdētāji Jēkaba laukumā stādīs kociņus

(19.08.2016.)

21.augustā par godu Latvijas valsts neatkarības faktiskās atjaunošanas 25.gadadienai Jēkaba laukumā pie Saeimas nama Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāji, kā arī Augstākās padomes deputāti, kuri pirms 25 gadiem balsoja par valsts neatkarības atjaunošanu, stādīs jaunus kociņus.

Paužot solidaritāti un godinot Latvijai vēsturisko lēmumu, kopā ar toreizējās Augstākās padomes deputātiem kociņus stādīs Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Dānijas, Islandes un Norvēģijas parlamentu priekšsēdētāji, ka arī Zviedrijas parlamenta vicespīkers.
Pasākuma dalībniekus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kā arī Lietuvas un Igaunijas Augstākās padomes deputātu klubu pārstāvji.

Arī šoreiz, tāpat kā pirms pieciem gadiem - neatkarības faktiskās atjaunošanas 20.gadadienā, Jēkaba laukuma apstādījumus paredzēts papildināt ar ošu un ceriņu krūmu stādījumiem.

Svinīgā ceremonija Jēkaba laukumā 21.augustā sāksies pulksten 15.40. Kociņu stādīšanas laikā muzicēs koklētāju ansamblis.

Pasākuma noslēgumā plānota ceremonijas dalībnieku kopīga fotografēšanās.

1991.gada 21.augustā Latvijas Republikas Augstākā padome pieņēma konstitucionālo likumu “Par Latvijas Republikas valstisko statusu”, tādējādi de facto atjaunojot Latvijas valsts neatkarību un iezīmējot valsts atgriešanos demokrātisko Rietumeiropas valstu saimē.

Līdz ar konstitucionālā likuma pieņemšanu savu juridisko spēku Latvijā zaudēja PSRS likumi. Tieši atsaucoties uz 21.augustā pieņemto likumu, citas valstis atzina mūsu valsts neatkarības atjaunošanu. 



Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā