Parlamenta skolu programmā aizvadītajā mācību gadā piedalījušies vairāk nekā 1300 skolēnu

(13.06.2016.)

Vairāk nekā 1300 skolēnu no 33 Latvijas skolām, kā arī divas jaunsardzes vienības aizvadītajā mācību gadā programmas „Iepazīsti Saeimu” ietvaros izzināja parlamenta darbu. Programma interaktīvas lekcijas veidā jauniešiem ļauj iepazīt un izprast parlamenta ikdienas darbu, noskaidrot, kā likumdošana ietekmē viņu dzīvi, kā arī izzināt līdzdarbošanās iespējas.

Programmas mērķis ir veicināt jauniešos interesi par politiskajiem procesiem Latvijā, kā arī izglītot par Latvijas likumdevēja – Saeimas – un deputātu darbu, kā arī plašāk informēt par demokrātiju un sabiedrības līdzdalību.

Pieminot 25.gadskārtu kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, kā arī gatavojoties valsts simtgadei, lekcija stāsta arī par izšķirošajiem notikumiem – 4.maija neatkarības deklarāciju, janvāra barikādēm un faktisko neatkarības atjaunošanu 1991.gada 21.augustā -, kas palīdzēja Latvijai atgūt neatkarību un kļūt par brīvu un demokrātisku valsti.

Saeimā izstrādātā interaktīvā prezentācija ļauj skolēniem papildināt mācību stundās gūtās zināšanas par mūsu valsts politisko sistēmu un parlamenta darbu. Jauniešiem tā ir iespēja arī uzdot jautājumus un balsojumos paust savu nostāju.

Skolu programmas lekciju iespējams noklausīties Saeimā, apvienojot to ar parlamenta sēdes apmeklējumu un ekskursiju pa Saeimas namu. Tāpat lekciju iespējams pieteikt jebkurā skolā visā Latvijā.

Pēc piedalīšanās skolu programmas lekcijā katra klase saņem Saeimas priekšsēdētājas parakstītu apliecinājumu par dalību tajā.

Kopš 2012.gada, kad parlaments uzsāka programmu „Iepazīsti Saeimu”, kopumā tajā iesaistījušies vairāk nekā 5000 skolēnu no 109 skolām. Visas skolas, kuru audzēkņi piedalījušies skolu programmas lekcijā, aplūkojamas īpaši izveidotajā kartē Saeimas mājaslapā.

Programmā iesaistīties var ikviena skola, un parlaments aicina mācību iestādes jau laikus pieteikt interaktīvo lekciju. Līdz šim lekciju 2015./2016.mācību gadā pieteikusi jau 51 skola.

Pieteikties lekcijai var, zvanot pa tālruni 67087321 vai sūtot e-pastu uz info@saeima.lv.

Papildu informācija par programmu „Iepazīsti Saeimu” un pieteikšanās iespējām: https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/skolu-programma-iepazisti-saeimu.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā