Saeima rīt atkārtoti skatīs Imigrācijas likuma grozījumus par uzturēšanās atļaujām ārzemniekiem

(08.06.2016.)

Saeima ceturtdien, 9.jūnijā, otrreizējā caurlūkošanā skatīs Imigrācijas likuma grozījumus saistībā ar iepriekš parlamentā atbalstīto normu, kas paredz 5 tūkstošu eiro iemaksu valsts budžetā, ārzemniekam atkārtoti pieprasot uzturēšanās atļauju. Saeima 21.aprīlī galīgajā lasījumā pieņēma Imigrācijas likuma izmaiņas, taču Valsts prezidents likuma grozījumus atdeva otrreizējai caurlūkošanai Saeimā, norādot uz nepilnībām likumprojekta pamattekstā un pārejas noteikumos.

Deputāti galīgajā lasījumā lems par Civilprocesa likuma grozījumiem, kas vērsti uz civillietu izskatīšanas termiņu samazināšanu kasācijas instancē. Tāpat Saeimā trešajā lasījumā būs jālemj par izmaiņām Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz noteikt naudas sodu personām par neatļautu atrašanos uz ūdenstilpju ledus.

Lai stiprinātu iedzīvotāju aizsardzību hipotekārās kreditēšanas jomā, ieviestu jaunas prasības kredīta devējiem, kā arī šo jomu uzraugošajām iestādēm, Saeima arī trešajā lasījumā skatīs grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā. Tāpat galīgajā lasījumā paredzēts lemt par grozījumiem interešu konflikta novēršanas likumā, lai par valsts amatpersonu varētu uzskatīt arī personu, kas uz laiku pildīs citas valsts amatpersonas pienākumus.

Saeimas rītdienas sēdes darba kārtībā galīgajā lasījumā ir grozījumi likumā “Par aviāciju”, lai Latvijas armija varētu nosēdināt vai iznīcināt bezpilota lidaparātus pie militārajiem objektiem vai to tuvumā, kā arī valdība varētu izstrādāt attiecīgus likumprojektus citiem dronu piespiedu nosēdināšanas gadījumiem.

Deputātiem rītdien galīgajā lasījumā būs jāskata likumprojekts par padziļinātu partnerību un sadarbību starp Eiropas Savienību un Kazahstānu, tādējādi ratificējot 2015.gada 21.decembrī parakstīto nolīgumu.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija lūgusi no rītdienas darba kārtības izslēgt grozījumus Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā, ar kuriem paredzēts atcelt aizliegumu Latvijā importēt un eksportēt donoru dzimumšūnas medicīniskās apaugļošanas mērķim, kā arī papildināt ar nosacījumu,  ka dzimumšūnas var ziedot tikai dzemdējusi sieviete.

Otrajā lasījumā Saeimai būs jālemj par Nemateriālā kultūras mantojuma likumprojektu.

Deputāti pirmajā lasījumā rīt skatīs jauna likuma projektu, kas paredz pilnveidot valsts iestāžu prettiesiski nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas kārtību privātpersonām.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir vairāki deputātu un valdības iesniegtie likumprojekti. Deputāti lems, vai nodot izskatīšanai Saeimas komisijās grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, lai sociālā rehabilitācija pēc starptautiskām operācijām un misijām būtu pieejama ne tikai karavīriem, bet arī civilajiem ekspertiem. Tāpat iesniegto likumprojektu vidū ir Pievienotās vērtības nodokļa likuma grozījumi, kas paredz graudaugu nozarē ieviest pievienotās vērtības nodokļa apgrieztās maksāšanas kārtību.

Saeimas 9.jūnija sēdes darba kārtībā ir 27 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 22.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde