Saeima rīt lems par jaunu Muitas likumu

(01.06.2016.)

Saeima galīgajā lasījumā ceturtdien, 2.jūnijā, lems par jaunu Muitas likumu, kura mērķis ir sistematizēt un padarīt skaidrāku muitas jomas regulējumu. Tāpat trešajā lasījumā deputāti skatīs saistītos grozījumus Valsts ieņēmumu dienesta likumā, tādējādi sakārtojot jautājumus par muitas iestāžu un tās ierēdņu darbību.

Darba kārtībā trešajā lasījumā iekļauti arī grozījumi Kredītiestāžu likumā, kas ļaus palielināt sankcijas kredītiestādēm par pārkāpumiem, kas saistīti ar finanšu sistēmas izmantošanu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijai un terorisma finansēšanai. Izmaiņas regulējumā paredz arī paaugstinātas atbilstības prasības attiecīgajām atbildīgajām personām kredītiestādēs.

Trešajā lasījumā deputāti skatīs arī grozījumus Jūras kodeksā, kas paredz sporta buru jahtu reģistrāciju noteikt kā brīvprātīgu, kā arī grozījumus Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumā, kas ļautu sportistiem šaušanas sacensībās izmantot lielāka kalibra šaujamieročus, proti, līdz 11,43 milimetriem.

Saeima galīgajā lasījumā lems arī par grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas atzīti par steidzamiem. Likumprojekts paredz, ka elektroniskās cigaretes un to uzpildes flakonus nedrīkstēs reklamēt audio un audiovizuālās reklāmās.

Tāpat galīgajā lasījumā deputātiem jālemj par likumprojektu, ratificējot Latvijas un Turkmenistānas nolīgumu par starptautisko automobiļu satiksmi.

Rīt Saeima otrajā lasījumā vērtēs grozījumus likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, kas ļaus ārvalstīs strādājošajiem Latvijas rezidentiem neiesniegt Valsts ieņēmumu dienestā gada ienākumu deklarāciju par darbā gūtajiem ienākumiem.

Otrajā lasījumā Saeimas sēdes dienas kārtībā ir arī likuma grozījumi, kas paredz pilnveidot sociālā nodrošinājuma sistēmu Černobiļas atomelektrostacijas (ČAES) avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem.

Deputāti ceturtdien konceptuāli skatīs grozījumus Administratīvā procesa likumā, kas paredz valsts nodrošinātu juristu pakalpojumus iedzīvotājiem arī administratīvajās lietās tiesā.

Saeima rīt lems arī par futbolista Kristiana Damiana Torresa (Cristian Damian Torres) uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Ceturtdien parlamentārieši sēdē skatīs deputātu pieprasījumu veselības ministram Guntim Belēvičam par projekta „E-veselība Latvijā” īstenošanu. Tāpat Saeimas Pieprasījumu komisija lūgs sēdes dienas kārtībā iekļaut deputātu pieprasījumu iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim par topošo aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centru „Mucenieki”.

2.jūnija Saeimas sēdes darba kārtībā ir 20 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 18.augustā