Valsts pārvaldes komisijas darba grupa precizēs priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu internetā

(01.06.2016.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti trešdien, 1.jūnijā, nolēma izveidot darba grupu, lai precizētu Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteikto aģitācijas aizliegumu internetā. 

“Par šādu soli izšķīrāmies, jo patlaban ir pēdējais brīdis pirms nākamgad gaidāmajām vēlēšanām, lai kaut ko mainītu regulējumā. Nolēmām, ka jautājumu skatīsim esošā likumprojekta kontekstā, kas Saeimā pieņemts otrajā lasījumā, un mūsu mērķis ir precīzāk definēt, ko likumā saprot ar jēdzienu “internets”,” darba grupas izveidi pamato Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs. 

Darba grupu deputāti nolēma veidot, ņemot vērā Satversmes tiesā ierosināto lietu “Par Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 32.panta pirmās daļas vārda “internets” atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 100.pantam”. 

Apspriežot radušos situāciju, komisijā izskanēja viedoklis, ka šobrīd aģitācijas aizliegumam internetā ir pārāk plašs tvērums un nosacījuma ievērošanu nav iespējams kontrolēt, tādējādi nepieciešams precīzāks definējums. 

Plānots, ka darba grupas piedāvājumu Valsts pārvaldes komisija varētu skatīt nākamnedēļ un grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā galīgajā lasījumā Saeimā komisija rosinās skatīt vēl šajā – pavasara – sesijā, informē komisijas priekšsēdētājs. 

Likums priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas aizliegumu, tostarp internetā, nosaka vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanu dienas.   

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā