Saeima galīgajā lasījumā lems par izmaiņām publisko iepirkumu jomā

(11.05.2016.)

Saeima ceturtdien, 12.maijā, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Publisko iepirkumu likumā un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumā, kas nepieciešami, lai pilnveidotu publisko iepirkumu kārtību. Plānots mainīt nodokļu nomaksas pārbaudes kārtību lielajos iepirkumos, izmaiņas attiecībā uz atsevišķiem iepirkumu pretendentu izslēgšanas gadījumiem, kā arī paredzēts pārņemt šīs jomas Eiropas Savienības direktīvas būtiskākās prasības. 

Galīgajā lasījumā rītdien Saeimas sēdē iekļauti arī Konkurences likuma grozījumi, kas plānoti, lai varētu vēl bargāk vērsties pret konkurences pārkāpējiem, it īpaši karteļu gadījumos. 

Savukārt, lai pārņemtu direktīvas prasības par darba ņēmēju norīkošanu darbā pakalpojumu sniegšanas jomā, deputāti galīgajā lasījumā rīt skatīs arī grozījumus Darba likumā

Otrajā lasījumā Saeima rīt lems par likuma grozījumiem, kas paredz speciālās ekonomiskās zonas nodokļu atvieglojumus attiecināt uz papildu teritorijām Latgales plānošanas reģionā. 

Konceptuāli pirmajā lasījumā parlamenta sēdē plānots skatīt grozījumus Valsts ieņēmumu dienesta likumā, lai noteiktu pārmaksātā vai nepareizi iemaksātā naudas soda atmaksas kārtību. 

Tāpat pirmajā lasījumā deputāti skatīs Notariāta likuma, Civillikuma un Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likuma grozījumus, kas paredz iespēju laulību reģistrēt arī pie zvērināta notāra. 

Saeimas 12.maija sēdes darba kārtībā ir 14 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.  

 

Saeimas Preses dienests

 

 

 

 

 

 

 

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde