Saeima rīt galīgajā lasījumā lems par likumprojektu, kas noteiks stingrākus smēķēšanas ierobežojumus

(20.04.2016.)

Saeima ceturtdien, 21.aprīlī, galīgajā lasījumā lems par jauno Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumprojektu. Tas paredz ieviest vairākus jaunus smēķēšanas ierobežojumus, tostarp aizliegumu smēķēt arī grūtnieces klatbūtnē. 

Galīgajā lasījumā Saeima lems arī par grozījumiem Imigrācijas likumā, kas paredz iespēju trešās valsts pilsoņiem uz noteiktu laiku apturēt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu. Grozījumi arī paredz izmaiņas uzturēšanās atļauju izsniegšanas nosacījumos ārvalstu investoriem, kuri iegulda kapitālsabiedrībās vai pērk nekustamos īpašumus. 

Tāpat galīgajā lasījumā Saeima skatīs grozījumus Krimināllikumā, kas paredz precizēt un pilnveidot tiesisko regulējumu saistībā ar noziegumiem pret valsti. 

Galīgajā lasījumā rītdien ir arī grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz administratīvi sodīt personas, kuras nepilngadīgajiem pārdevušas enerģijas dzērienus. Tāpat pie administratīvās atbildības turpmāk plānots saukt personas par pārkāpumiem lauksaimniecības zemes izmantošanas jomā. 

Otrajam lasījumam Saeimas sēdes darba kārtībā ir iekļauti grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā, kas rosināti, lai noteiktu pienākumu bankām izstrādāt darbinieku novērtēšanas politiku naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā. 

Vēl otrajā lasījumā deputāti lems par Invaliditātes likuma grozījumiem. Tie nepieciešami, lai varētu paplašināt ārstniecības speciālistu loku, kuri var veikt invaliditātes ekspertīzi.   

Tāpat izskatīšanai otrajā lasījumā ir grozījumi Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumā, kas nosaka, ka sportisti turpmāk šaušanas sacensībās varēs izmantot lielāka kalibra – līdz 11,43 milimetriem – šaujamieročus. 

Savukārt rītdien pirmajā lasījumā Saeimā paredzēts vērtēt Patērētāju tiesību aizsardzības likuma grozījumus un grozījumus Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumā, kas precizēs patērētāju tiesību aizsardzības regulējumu hipotekārās kreditēšanas jomā. 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija nolēmusi lūgt Saeimu darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā iekļaut Sodu izpildes kodeksa grozījumus, kas nepieciešami, lai noteiktu kārtību ieslodzījuma vietās, kur tiek īstenota atkarību mazināšanas programma. 

Deputāti arī lems par divu jaunu iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās, tostarp par grozījumiem likumā, kas paredz pilnveidot sociālo nodrošinājumu personām, kas piedalījušās Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanā un pēc tam cietušas.    

Darba kārtībā rītdien ir arī lēmuma projekts par locekļu ievēlēšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā par korupcijas, lobēšanas, organizētās noziedzības un kontrabandas ietekmi. 

21.aprīļa Saeimas sēdes darba kārtībā ir 20 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde