Sporta pasākumu dalībnieku drošības uzlabošanai Saeima atbalsta grozījumus Sporta likumā

(14.04.2016.)

Lai veicinātu sportistu un sporta pasākumu apmeklētāju drošību, Saeima ceturtdien, 14.aprīlī, trešajā galīgajā lasījumā atbalstīja deputātu sagatavotos grozījumus Sporta likumā

„Latvijas motosportā notikuši vairāki traģiski negadījumi, kuros sportisti smagi cietuši vai pat zaudējuši dzīvību. Virkne negadījumu piedevām notikuši sacensībās, kuras netika organizētas atbilstoši Latvijas Motosporta federācijas apstiprinātajiem noteikumiem. Grozījumi ir solis pretim pasākumu dalībnieku drošības veicināšanai tehnisko sporta veidu sacensību laikā,” iepriekš uzsvēra par grozījumiem atbildīgās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele. 

Grozījumos norādīts, ka sporta sacensības autosportā, motosportā vai ūdens motosportā atļauts rīkot tikai licencētā attiecīgo sporta sacensību norises vietā – trasē – un tāda galvenā tiesneša vadībā, kurš licencēts attiecīgajā atbilstošas kategorijas sporta veidā. 

Motosporta trases un tiesnešus licencē biedrība „Latvijas Motosporta federācija”, autosporta trases un tiesnešus – biedrība „Latvijas Automobiļu federācija”, bet ūdens motosporta trases un tiesnešus – biedrība „Latvijas Ūdens motosporta federācija”. Kārtību, kādā licencējamas trases un galvenie tiesneši attiecīgajā sporta veidā, nosaka Ministru kabinets, paredz Saeimā atbalstītie grozījumi. 

Likumprojekts precizē sporta sacensību definīciju, nosakot, ka sporta sacensības ir pasākums labāko sportistu vai komandu noteikšanai, kurš noris atbilstoši sacensību organizatora apstiprinātam sacensību nolikumam. 

Saeima ceturtdien trešajā lasījumā atbalstīja arī saistītos grozījumus Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā. Tie paredz, ka sporta sacensību organizēšanai autosportā, motosportā un ūdens motosportā jāsaņem atļauja no pašvaldības, kuras administratīvajā teritorijā sacensības paredzētas.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde