Saeima galīgajā lasījumā lems par likuma grozījumiem drošības uzlabošanai sporta pasākumos

(13.04.2016.)

Saeima galīgajā lasījumā ceturtdien, 14.aprīlī, lems par grozījumiem Sporta likumā, kas nepieciešami, lai uzlabotu sportistu un sporta pasākumu apmeklētāju drošību. Tāpat Saeima galīgajā lasījumā skatīs saistītus grozījumus Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā. Saskaņā ar grozījumiem sporta sacensības autosportā, motosportā vai ūdens motosportā drīkstēs rīkot tikai licencētā attiecīgo sporta sacensību norises vietā – trasē – un tāda galvenā tiesneša vadībā, kurš licencēts attiecīgajā atbilstošas kategorijas sporta veidā. 

Galīgajā lasījumā Saeima rīt skatīs arī grozījumus Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likumā, lai varētu ieviest regulējumu hipotekāro kreditoru interešu aizsardzībai gadījumos, ja nekustamais īpašums tiek atsavināts sabiedrības vajadzībām. 

Otrajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas likumā, kas noteiks, ka dzīvojamās mājas privatizāciju varēs uzsākt divu gadu laikā pēc attiecīga pašvaldības domes lēmuma vai Ministru kabineta rīkojuma. 

Tāpat izskatīšanai otrajā lasījumā ir grozījumi Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas paredz pasākumus, lai iedzīvotājiem varētu nodrošināt plašāku un efektīvāku pieeju valsts pārvaldes un pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī noteiktu vienotu kārtību valsts sniegto pakalpojumu jomā. 

Vēl otrajā lasījumā Saeima skatīs Elektronisko sakaru likuma grozījumus, kas noteiks pienākumu mobilo telefonu operatoriem turpmāk operatīvi nosūtīt Ārlietu ministrijas sagatavotās īsziņas Latvijas iedzīvotājiem ārvalstīs par rīcību krīzes situācijās. 

Pirmajā lasījumā deputāti rītdien lems par konceptuālu atbalstu grozījumiem Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likumā, lai noteiktu, ka tautības ierakstu mainīt varēs arī latviskas izcelsmes personas, kurām izveidojusies saikne ar Latviju un kuras var apliecināt savu latvisko izcelsmi un valodas zināšanas. 

Tāpat Saeima rīt lems par vairāku likumprojektu nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. To vidū ir deputātu rosinātie grozījumi interešu konflikta novēršanas likumā un Saeimas kārtības rullī, kas paredz, ka Saeimas deputāts vienlaikus nevar būt arī Ministru kabineta loceklis, un grozījumi Imigrācijas likumā, kas paredz ārzemniekam par atkārtotu uzturēšanās atļaujas pieprasīšanu valsts budžetā iemaksāt 10 tūkstošus eiro. 

Vēl deputāti lems, vai komisijām nodot valdības iesniegtos grozījumus Valsts ieņēmumu dienesta likumā un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas nepieciešami, lai noteiktu kārtību, kādā pašvaldības un nodokļu administrācija atmaksā pārmaksāto vai nepareizi iemaksāto naudas sodu, un grozījumus likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”, ar kuriem plānots pilnveidot sociālās apdrošināšanas sistēmu.   

Sēdes darba kārtībā ir arī deputātu pieprasījums tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam “Par Latvijas Republikas Valsts kontroles revīzijas ziņojuma “Vai tieslietu nozares nekustamie īpašumi tiek pārvaldīti likumīgi un efektīvi?” secinājumiem”. 

14.aprīļa Saeimas sēdes darba kārtībā ir 20 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde