I.Latkovskis: patvēruma meklētāju gausai uzņemšanai ir gan plusi, gan mīnusi; komisija iztaujās atbildīgos par līdzšinējo pieredzi

(12.04.2016.)

“Patlaban Latvija ir uzņēmusi tikai sešus patvēruma meklētājus, kas ir desmit reizes mazāk, nekā paredz vienmērīgas pārvietošanas un uzņemšanas grafiks. Tajā ir savs labums, taču tas arī raisa zināmas bažas,” uzsver Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis.

Komisija trešdien, 13.aprīlī, iztaujās atbildīgo institūciju pārstāvjus par patvēruma meklētāju uzņemšanas un integrēšanas pieredzi un perspektīvām.

“Nelielais skaits ļauj īstenot ļoti rūpīgu individuālu pieeju, saprast kādas korekcijas jāveic pirms tam teorētiski pieņemtajos plānos. Bažas rada, kas būs tad, ja, mēģinot panākt grafikā nokavēto, vajadzēs vienā reizē uzņemt 100 un vairāk patvēruma meklētāju," uzsver I.Latkovskis.

Komisija uz rītdienas sēdi aicinājusi Iekšlietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Kultūras ministrijas un Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvjus.

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde trešdien, 13.aprīlī, sāksies pulksten 12.00 un notiks komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 118.telpā.

 

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā