Saeima lems par Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu saraksta papildināšanu

(06.04.2016.)
Galerija

Saeima ceturtdien, 7.aprīlī, galīgajā lasījumā lems par Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu saraksta papildināšanu ar jaunām vielām. Ar grozījumiem Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtības likumā kontrolējamo vielu sarakstu papildinās ar vairākām jaunām vielām, kurām līdz šim bija noteikts pagaidu aizliegums. 

Galīgajā lasījumā rītdien plānots skatīt arī grozījumus kultūras pieminekļu aizsardzības likumā, kas precizēs samaksas kārtību par Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas atļauju izvest no Latvijas mākslas un antikvāros priekšmetus, kā arī valstij piederošas senlietas. 

Otrajā lasījumā Saeima lems par interešu konflikta novēršanas likuma grozījumiem, lai noteiktu vispārīgu regulējumu gadījumiem, kad persona kļūst par amatpersonu, uz laiku aizvietojot citu amatpersonu. 

Parlamentā rīt arī plānots lemt par vairāku likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū ir deputātu iesniegtie grozījumi Krimināllikumā, paredzot pastiprināt amatpersonu atbildību par iesaistīšanos noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas un terorisma finansēšanas atbalstīšanā. 

Tāpat Saeima lems, vai nodot izskatīšanai komisijās Ministru kabineta iesniegtos grozījumus likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”. Valdība rosina atzīmējamo dienu kalendārā marta trešo otrdienu noteikt par Vispasaules sociālā darba dienu, bet novembra trešo sestdienu par Mazā biznesa dienu. 

Nodošanai izskatīšanai komisijās ir arī grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, lai, pilnveidojot tiesisko regulējumu hipotekārās kreditēšanas jomā, stiprinātu patērētāju aizsardzību. 

Vēl deputāti lems, vai komisijām nodot grozījumus Latvijas Sodu izpildes kodeksā, kas nepieciešami, lai noteiktu iekšējo kārtību ieslodzījuma vietas struktūrā, kurā tiek īstenota atkarību mazināšanas programma. 

7.aprīļa sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu par korupcijas, lobēšanas, organizētās noziedzības un kontrabandas ietekmi uz nodokļu iekasēšanu un ekonomisko un finanšu noziegumu izmeklēšanu, kā arī Iekšlietu, Tieslietu, Finanšu ministriju un citu valsts institūciju amatpersonu personīgās atbildības izvērtēšanu sabiedrības interešu un labas pārvaldības principu ievērošanā. 

Saeimas Juridiskā komisija nolēmusi lūgt Saeimu izslēgt no rītdienas sēdes darba kārtības Krimināllikuma grozījumus otrajam galīgajam lasījumam, kas paredz precizēt un pilnveidot tiesisko regulējumu saistībā ar noziegumiem pret valsti. 

Savukārt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgs Saeimu rītdienas sēdē pirmajā lasījumā izskatīt jaunā Muitas likuma projektu un saistītos grozījumus Valsts ieņēmumu dienesta likumā

7.aprīļa Saeimas sēdes darba kārtībā ir 13 jautājumi.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde