Saeimā viesosies Ukrainas parlamentārieši

(04.04.2016.)

No 4. līdz 8.aprīlim darba vizītē Latvijā uzturēsies Ukrainas parlamenta sadraudzības grupas ar Latvijas parlamentu deputāti.

Viesojoties Saeimā, Ukrainas sadraudzības grupas priekšsēdētājam Oleksandram Kodolam (Oleksandr Kodola) un deputātiem paredzēta tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ukrainas parlamentu vadītāju Aināru Mežuli un grupas deputātiem.

Ukrainas parlamentārieši tiksies arī ar Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski, Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu, kā arī Eiropas lietu komisijas deputātiem.

Deputātiem paredzēta ekskursija Saeimas namā, kā arī fotografēšanās ar studentiem no Ukrainas.

Uzturoties Latvijā, Ukrainas parlamenta deputātiem paredzētas tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski, izglītības ministru Kārli Šadurski, zemkopības ministru Jāni Dūklavu, Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andreju Pildegoviču, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Eglīti un Kultūras ministrijas pārstāvjiem.

Ukrainas Augstākās Radas deputātiem plānots tikties arī ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Jevgeniju Perebijni (Yevgen Perebyinis), Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieci Ritu Vectirāni, Ukrainas biedrības „Džerelo” vadītāju Bogdanu Timkivu un Latvijas goda konsuli Čerņigovā Oļenu Vešņakovu.

Rīgā Ukrainas parlamentāriešiem vēl paredzēta tikšanās ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārstāvjiem, kā arī plānots Latvijas Plastiskās, rekonstruktīvās un mikroķirurģijas centra apmeklējums. Savukārt ārpus galvaspilsētas deputāti plāno apmeklēt bio-koģenerācijas staciju “Fortum Jelgava” un Latvijas Lauksaimniecības universitātes veterināro klīniku.

 

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde