Deputāti vērtēs LMT un Lattelecom apvienošanas lietderību

(04.04.2016.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti otrdien, 5.aprīlī, uzklausīs atbildīgo amatpersonu skaidrojumus par turpmāko valsts rīcību attiecībā uz SIA “Lattelecom” un SIA “Latvijas Mobilais telefons” (LMT) kapitāla daļu pārvaldību.

Deputāti vēlas gūt pārliecību, ka valdības lēmums par abu uzņēmumu apvienošanu vai esošās situācijas saglabāšanu tiks pieņemts, balstoties uz kvalitatīvu ekonomisko un sociālo analīzi, informē komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

“Nav pieļaujamas jebkāda veida spekulācijas par uzņēmumu apvienošanas lietderību. Atbildīgajām institūcijām ir jāsniedz kvalitatīvs un objektīvs situācijas vērtējums tā, lai iedzīvotājam nerastos šaubas par pieņemtā lēmuma lietderību, vērtējot to no sabiedrības interešu aspekta. Tāpat nedrīkstam pieļaut situāciju, ka nākotnē, vērtējot šobrīd pieņemto lēmumu, mēs konstatēsim, ka esam palaiduši garām lieliskas iespējas vai arī sagrāvuši labi darbojušos uzņēmumus,” norāda A.Bērziņš.

Tāpat deputāti vēlas uzklausīt Lattelecom un LMT vadītāju viedokļus par uzņēmumu attīstību apvienošanas vai esošās situācijas saglabāšanas gadījumā.

Valdība 12.aprīlī plāno pieņemt lēmumu par turpmāko rīcību ar abu uzņēmumu kapitāla daļām. Pašlaik tiek izvērtēta iespēja uzņēmumus apvienot vai arī saglabāt esošo situāciju, abos variantos saglabājot valsts kontroli pār uzņēmumu daļām.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Ekonomikas ministrijas, Satiksmes ministrijas, VAS “Privatizācijas aģentūra”, Pārresoru koordinācijas centra, Konkurences padomes, LMT un Lattelecom pārstāvji.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks otrdien, 5.aprīlī, pulksten 12.00, Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.

 

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā