Saeima pavasara sesijas pirmajā sēdē lems par izmaiņām dzīvesvietas deklarēšanā elektroniski

(30.03.2016.)

Saeima ceturtdien, 31.martā, sanākot uz pavasara sesijas pirmo sēdi, pirmajā lasījumā skatīs grozījumus Dzīvesvietas deklarēšanas likumā, kas paredz, ka dzīvesvietu elektroniski varēs deklarēt tikai Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētā dzīvojamā ēkā.

Deputāti galīgajā lasījumā lems par vairākiem likumprojektiem saistībā ar trīs nekustamo īpašumu daļu piespiedu atsavināšanu Austrumu maģistrāles posma izbūvei Rīgā.

Otrajā lasījumā parlamentāriešiem rīt būs jāskata grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām”, lai noteiktu, ka par mākslas un antikvāro priekšmetu, kā arī valstij piederošo senlietu izvešanu no Latvijas būs jāmaksā nodeva.

Lai ieviestu administratīvo atbildību par lauksaimniecības zemes neizmantošanu, deputāti otrajā lasījumā lems par izmaiņām Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Ar tām paredzēts noteikt soda sankcijas personām, kuras pēc lauksaimniecības zemes iegādes neuzsāk šīs zemes izmantošanu lauksaimnieciskajā ražošanā.

Saeima otrajā lasījumā lems par Aizsargjoslu likuma grozījumiem, nosakot jaunu aizsargjoslu ap autogāzes uzpildes stacijām. Tāpat deputāti otrajā lasījumā skatīs grozījumus likumā, nosakot, ka sporta sacensību organizēšanai autosportā, motosportā un ūdens motosportā būs jāsaņem pašvaldības atļauja.

Rītdienas darba kārtībā pirmajā lasījumā ir grozījumi Aizsargjoslu likumā, kas paredz pārskatīt aizsargjoslu platumu gar ūdensobjektiem. Par likumprojektu atbildīgā Saeimas Tautsaimniecības komisija šos grozījumus pirmajam lasījumam nav atbalstījusi.

Pieci Saeimas deputāti lūguši rītdienas darba kārtībā iekļaut grozījumus Repatriācijas likumā, kas paredz paplašināt repatrianta definīciju un precizēt repatrianta ģimenes locekļu ieceļošanas jautājumus.

Saeima rīt lems, vai komisijām nodot grozījumus Augstskolu likumā, precizējot jautājumu par valsts augstskolām nodotā valsts nekustamā īpašuma atsavināšanas iespējām. Tāpat iesniegts grozījums Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, lai par obligāti veicamo māju pārvaldīšanas darbību nepildīšanu varētu noteikt administratīvo atbildību. Deputātiem rīt būs arī jālemj, vai komisijām nodot jaunu Muitas likuma projektu, kā arī grozījumu Augstskolu likumā, kas paredz izmaiņas Iekšlietu ministrijas mācību iestāžu finansēšanas noteikšanas kārtībā.

31.marta Saeimas sēdes darba kārtībā ir 29 jautājumi.

Rīt pulksten 8.30 sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, kuras darba kārtībā ir lēmuma projekts par Ukrainas parlamenta deputāti un Gaisa spēku piloti Nadiju Savčenko

 

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde