Saeima sanāks uz ziemas sesijas noslēguma sēdi

(16.03.2016.)

Saeima ceturtdien, 17.martā, sanāks uz pēdējo sēdi šī gada ziemas sesijā. Sēdes darba kārtībā ir iekļauti 24 jautājumi.

Parlaments galīgajā lasījumā rīt lems par grozījumiem likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”, lai pašvaldība saviem speciālistiem turpmāk varētu izīrēt dzīvojamās telpas.

Deputāti galīgajā lasījumā skatīs arī grozījumu Valsts materiālo rezervju likumā, kas paredz regulējumu papildināt ar valsts materiālo rezervju izmantošanu patvēruma meklētāju masveida ierašanās gadījumā.

Lai pilnveidotu valsts civilās aizsardzības sistēmas regulējumu, parlamentārieši otrajā lasījumā skatīs Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likumu.

Rīt otrajā lasījumā skatāmie grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā paredz uzdevumu valdībai izstrādāt jaunu kārtību, lai atbalstītu enerģijas ražošanu no atjaunojamajiem energoresursiem.

Tāpat otrajā lasījumā deputāti lems par diviem likumprojektiem saistībā ar divu nekustamo īpašumu daļu piespiedu atsavināšanu Austrumu maģistrāles izbūvei Rīgā.

Saeima pirmajā lasījumā skatīs likumprojektu dalītā īpašuma tiesisko attiecību izbeigšanai. Kā risinājumu piespiedu dalītā īpašuma attiecību izbeigšanai un vienota īpašuma izveidošanai likumprojekts paredz iespēju daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašniekiem izmantot vienpusēju zemes izpirkuma tiesību.

Deputātiem konceptuāli būs jālemj par Oficiālās elektroniskās adreses likumu, ar ko paredzēts no 2018.gada valsts iestāžu un iedzīvotāju saziņai ieviest oficiālo elektronisko e-adresi.

Pirmajā lasījumā Saeima arī skatīs grozījumus  likumā “Par aviāciju”, lai Latvijas armija drīkstētu nosēdināt vai iznīcināt bezpilota lidaparātus virs militārajām zonām.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir iekļauts tiesībsarga Jura Jansona zvērests (svinīgais solījums).

Saeimas Juridiskā komisija lūgusi ceturtdienas sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus likumā „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību”, kas paredz papildināt Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu sarakstu. Savukārt Mandātu komisija lūgusi Saeimu rītdienas sēdē izskatīt divus lēmuma projektus deputāta Edgara Putras saukšanai pie administratīvās atbildības.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir vairāki valdības un Saeimas komisiju iesniegtie likumprojekti, un deputātiem būs jālemj par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir grozījumi Valsts pārvaldes iekārtas likumā, lai iedzīvotājiem nodrošinātu plašāku un efektīvāku pieeju valsts pārvaldes un pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem un noteiktu vienotu kārtību valsts sniegto pakalpojumu sniegšanas jomā.

Tāpat Saeimai būs jālemj par iesniegto Imigrācijas likuma grozījumu nodošanu komisijai. Tas dotu robežsargiem tiesības aizturētu ārzemnieku ievietot īslaicīgās aizturēšanas vietā, ja pastāvēs bēgšanas iespējamība vai draudi valsts drošībai.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 22.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde