Deputāti spriedīs par kaimiņvalstu pieredzi veselības apdrošināšanas jomā

(29.02.2016.)

Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti otrdien, 1.martā, iepazīsies ar Lietuvas un Igaunijas pieredzi obligātās veselības apdrošināšanas jomā.

“Abās kaimiņvalstīs veselības apdrošināšana ieviesta jau deviņdesmitajos gados un veiksmīgi darbojas. Gan Lietuvā, gan Igaunijā naudas veselības aprūpei ir vairāk, bet pacienta iemaksas – zemākas. Latvijā par šādu veselības apdrošināšanas sistēmu runā jau sen, bet ar darbiem līdzšinējām valdībām īsti nav veicies – šis ir Veselības ministrijas mūžīgi nepadarītais mājasdarbs. Situācijā, kad mūsu valstī veselības aprūpes jomā ir tik daudz problēmu un nesakārtotības, lūkosim, vai un ko varam mācīties un ņemt par piemēru no kaimiņiem,” par gaidāmo apakškomisijas sēdi saka tās priekšsēdētājs Romualds Ražuks. 

R.Ražuks atgādina, ka arī Latvijā jaunā valdība apņēmusies izstrādāt obligātās veselības apdrošināšanas sistēmas modeli, taču pagaidām Veselības ministrija nav nākusi klajā ar vīziju par šīs sistēmas pamatprincipiem. 

Rītdienas apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties Veselības ministrijas un nevalstisko organizāciju pārstāvji. 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 1.martā, plkst.13.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā. 



Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā