Saeima rīt galīgajā lasījumā lems par jaunu principu administratīvo sodu politikā

(17.02.2016.)

Turpinot izskatīt 11.februāra Saeimas sēdes darba kārtības jautājumus, Saeima ceturtdien, 18.februārī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz ieviest jaunu principu administratīvo sodu politikā - tas, kurš atzīst sevi par vainīgu un sodu samaksā laikus, maksā mazāk. Likuma izmaiņas paredz – ja persona atzīst savu vainu un apņemas naudas sodu brīvprātīgi samaksāt 15 dienu laikā, amatpersona var pieņemt lēmumu daļēji atbrīvot viņu no naudas soda samaksas.

Lai papildu teritorijām Latgales reģionā piešķirtu speciālās ekonomiskās zonas statusu, parlaments pirmajā lasījumā skatīs Latgales speciālās ekonomiskās zonas likumu.

Tāpat Saeimas Mandātu komisija lūgusi deputātus rītdienas sēdē iekļaut paziņojumu par Laimdotas Straujumas deputāta pilnvaru atjaunošanu, kā arī deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku Edvardam Smiltēnam un Valdim Kalnozolam.

Savukārt 18.februāra Saeimas kārtējā sēdē, kas sāksies pēc 11.februāra sēdes turpinājuma beigām, deputāti galīgajā lasījumā lems par Kriminālprocesa likuma grozījumiem. Tie paredz pilnveidot noziegumos cietušo personu aizsardzības tiesisko regulējumu. 

Trešajā galīgajā lasījumā Saeima arī skatīs grozījumus Latvijas Sodu izpildes kodeksā, kas paredz pienākumu cietumiem turpmāk informēt cietušo personu par notiesātā atbrīvošanu vai izbēgšanu no ieslodzījuma vietas.

Lai pilnveidotu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumu, deputāti rīt par izmaiņām šajā likumā lems otrajā lasījumā.

18.februāra sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par 10 540 Latvijas pilsoņu iesniegtā kolektīvā iesnieguma “Visu gadu vasaras laiks, neveicot pāreju uz ziemas” turpmāko virzību. Sēdes darba kārtībā arī iekļauts tiesībsarga 2015.gada ziņojums.

Parlamenta deputātiem rīt būs jālemj arī par valdības iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. Tostarp ir grozījumi likumā “Par aviāciju”, lai mūsu valsts armijai dotu pilnvaras nosēdināt vai iznīcināt bezpilota lidaparātus aizliegtajās teritorijās valsts aizsardzības interešu vārdā.

Saeimas 18.februāra sēdes darba kārtībā ir 13 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.





Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde