Saeima galīgajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, kas paredz plašāk pārbaudīt ar politiski nozīmīgām personām saistītu cilvēku darījumus

(03.02.2016.)

Saeima ceturtdien, 4.februārī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā, ar kuriem paredzēts paplašināt pārbaudāmo cilvēku loku, kas saistīti ar politiski nozīmīgām personām, kā arī precizēt to personu loku, kas uzskatāmas par politiski nozīmīgām personām. 

Galīgajā lasījumā rītdien Saeima skatīs arī Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likuma projektu, kas Latvijai dos tiesības noteikt nacionālās sankcijas. Likuma mērķis ir nodrošināt mieru, drošību un tiesiskumu atbilstoši mūsu valsts starptautiskajām saistībām un nacionālajām interesēm. 

Izskatīšanā galīgajā lasījumā darba kārtībā ir arī grozījumi uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā, kas nepieciešami, lai nodokļu administrācija varētu iegūt informāciju un kontrolēt darījumus ar ofšoru kompānijām. 

Otrajā lasījumā deputāti lems par nodokļu un nodevu likuma izmaiņām, kas paredz ieviest valsts nodevu par iekšējās drošības dienesta reģistrācijas apliecības izsniegšanu, kā arī par psihologa un psihologa-pārrauga (supervizora) reģistrāciju un sertifikāta izsniegšanu. 

Konceptuāli pirmajā lasījumā deputāti rīt skatīs trīs likumprojektus par nekustamo īpašumu daļu atsavināšanu sabiedrības vajadzībām – Austrumu maģistrāles izbūves nodrošināšanai. 

Saeima rīt lems arī par vairāku likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp grozījumiem trīs likumos, paredzot iedzīvotājiem iespēju laulāties arī pie zvērināta notāra. Tāpat deputāti lems, vai tālāk skatīt izmaiņas divos likumos, kas paredz iespēju materiālās rezerves izmantot patvēruma meklētāju masveida ierašanās gadījumā. 

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija lūgusi Saeimu grozīt sēdes darba kārtību un iekļaut tajā grozījumus valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas likumā. Izmaiņas paredz līdz nākamā gada 1.janvārim atlikt termiņu, no kura maksātnespējas administratoriem jāiesniedz valsts amatpersonas deklarācija. 

Saeimas 4.februāra sēdes darba kārtībā ir 23 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde