Saeima rīt galīgajā lasījumā lems par spēļu “sarunāšanas” aizliegumu sportā

(27.01.2016.)

Saeima ceturtdien, 28.janvārī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Sporta likumā, kā arī attiecīgus Krimināllikuma grozījumus, kas paredz izskaust praksi “sarunāt” spēļu rezultātus sportā. Izmaiņas likumos noteiks aizliegumu manipulēt ar sporta sacensībām, pienākumu sportistiem un sporta organizācijām darīt visu, lai novērstu šādu manipulāciju, kā arī kriminālatbildību par aizlieguma pārkāpšanu. 

Galīgajā lasījumā Saeima rīt plāno skatīt arī grozījumus Konkurences likumā, kas paredz noteikt valsts nodevu, Konkurences padomei izvērtējot tirgus dalībnieku apvienošanos. 

Savukārt konceptuāli pirmajā lasījumā deputāti lems par septiņiem likumprojektiem. To vidū Aizsargjoslu likuma grozījumi, kas paredz noteikt jaunu aizsargjoslu ap automobiļu gāzes uzpildes stacijām, kā arī izmaiņas pašvaldību likumā, kas paredz tiesības pašvaldībām noteikt aizliegumu atrasties uz ūdenstilpju ledus tādās vietās, kur var tikt apdraudēta personas dzīvība un veselība. 

Tāpat pirmajā lasījumā tiks skatīti kultūras pieminekļu aizsardzības likuma un nodokļu un nodevu likuma grozījumi, kas paredz ieviest nodevu par atļaujas izsniegšanu mākslas un antikvāro priekšmetu izvešanai, kā arī kultūras pieminekļu un valstij piederošo senlietu pagaidu izvešanai no Latvijas. 

Saeima rīt lems par četru valdības iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. Starp tiem ir Latgales speciālās ekonomiskās zonas likums, ar kuru plānots paplašināt līdzšinējās Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas teritoriju, tajā iekļaujot Latgales plānošanas reģiona rūpnieciskās apbūves teritorijas. 

Tāpat Saeimas komisijām plānots nodot Oficiālās elektroniskās adreses likuma projektu, kas nepieciešams, lai varētu nodrošināt oficiālu bezmaksas elektronisko saziņu starp valsts iestādēm un privātpersonām. 

Sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts “Deklarācija par nepilngadīgo Latvijas valstspiederīgo tiesību aizsardzību ārvalstīs”. 

Saeimas Juridiskā komisija ir lūgusi Saeimu rītdien izskatīt lēmuma projektu par Saeimas atļauju uzsākt kriminālvajāšanu pret Rīgas apgabaltiesas tiesas tiesnesi Ivetu Bērziņu, savukārt Budžeta komisija sēdes darba kārtībā lūdz iekļaut lēmuma projektu par Kristapa Zakuļa atbrīvošanu no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja amata. 

Saeimas 28.janvāra sēdes darba kārtībā ir 16 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde