EPPA komiteju vadībā ievēlēti Latvijas delegācijas pārstāvji

(27.01.2016.)

Par Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) Juridisko lietu un cilvēktiesību komitejas Cilvēktiesību apakškomitejas priekšsēdētāju ievēlēta EPPA Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere. Savukārt Latvijas delegācijas loceklis Boriss Cilevičs ievēlēts Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnešu vēlēšanu komitejas priekšsēdētāja amatā. Šajās dienās Francijas pilsētā Strasbūrā notiek EPPA ziemas sesija.

Cilvēktiesību apakškomiteja, par kuras priekšsēdētāju ievēlēta I.Lībiņa-Egnere, vērtē amata kandidātus Eiropas Komitejai spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanai (CPT), kā arī sniedz rekomendācijas par kandidātiem Eiropas Padomes Ministru komitejai.

Savukārt Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnešu vēlēšanu komiteja, kuras priekšsēdētāja amatā ievēlēts B.Cilevičs, intervē Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneša amata kandidātus, vērtē kandidātu dzīvesgājumus un sniedz rekomendācijas EPPA par kandidātu kvalifikāciju.

EPPA ziemas sesijā parlamentārieši, tostarp Latvijas delegācijas pārstāvji Inese Lībiņa-Egnere, Andris Bērziņš, Inese Laizāne un Boriss Cilevičs, debatē par virkni aktuāliem ziņojumiem un rezolūciju projektiem. Darba kārtības uzmanības centrā ir jautājumi, kas saistīti ar migrācijas un bēgļu krīzi Eiropā un starptautisko terorismu.

Eiropas Padome ir dibināta 1949.gadā un ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, apvienojot 47 Eiropas valstis. Latvija par Eiropas Padomes dalībvalsti kļuva 1995.gadā.


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā