Cilvēktiesību komisija spriedīs par piedāvātajām mediju politikas pamatnostādnēm 2016.-2020.gadam

(11.01.2016.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien, 12.janvārī, sēdē iepazīsies ar Latvijas mediju politikas pamatnostādnēm nākamajiem pieciem gadiem un spriedīs par turpmākajiem soļiem nozares pārdomātai un tālredzīgai attīstībai.

„Sēdē skatīsim galvenos mediju politikas pamatnostādņu virzienus, īpašu uzmanību veltot tam, ko šajā jomā plānots darīt šogad. Nozares tālredzīga attīstība ir svarīga, lai stiprinātu kvalitatīvu informatīvo telpu,” uzsver Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne.

Kultūras ministrijas izstrādātais projekts „Latviju mediju politikas pamatnostādnes 2016.-2020.gadam” kā mediju politikas mērķi definē radīt labvēlīgus apstākļus mediju vides attīstībai, saglabājot un attīstot tās daudzveidību, uzlabojot mediju nozares profesionāļu izglītību, sekmējot mediju pratības attīstību un veicinot indivīdam un sabiedrībai drošu mediju vidi.

Projektā iztirzāti arī gaidāmie mediju politikas rezultāti, rīcības virzieni un uzdevumi. Tāpat tas ietver Latvijas mediju vides aprakstu, pievēršoties arī galvenajām problēmām šajā nozarē, kas risināmas ar pārdomātas mediju politikas palīdzību.

Šis ir pirmais mediju politikas pamatnostādņu un rīcības plāna projekts Latvijā. Pagājušā gada nogalē notika plāna sabiedriskā apspriešana. Šobrīd Kultūras ministrija izskata saņemtos priekšlikumus un iebildumus.

Cilvēktiesību komisijas sēde notiks otrdien, 12.janvārī, pulksten 10.00 Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 403.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā