Saeima rīt lems par stingrākām prasībām autovadītāja tiesību atjaunošanai

(09.12.2015.)

Saeima ceturtdien, 10.decembrī, trešajā – galīgajā – lasījumā lems par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz ieviest stingrākas prasības autovadītāja tiesību atjaunošanai. Lai atjaunotu transportlīdzekļa vadītāja tiesības, kas atņemtas uz laiku līdz vienam gadam, šoferiem no 1.janvāra būs jākārto teorētiskais ceļu satiksmes noteikumu eksāmens, paredz Saeimā skatāmais likumprojekts.

Tāpat trešajā lasījumā deputāti rīt skatīs izmaiņas Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā. Grozījumi paredz, ka valsts nodrošināta juridiskā palīdzība būs pieejama arī administratīvajās lietās, personai pārsūdzot bāriņtiesas lēmumu par bērnu tiesību un tiesisko interešu aizsardzību.

Rītdienas darba kārtībā ir arī likumprojekts, kas pašvaldībām paredz pienākumu nederīgus transportlīdzekļus pārvietot uz speciālu stāvvietu. Par steidzamiem atzītos grozījumus parlaments skatīs otrajā – galīgajā – lasījumā.

Tāpat galīgajā lasījumā Saeima lems par grozījumiem, kas paredz par tūrisma nozari atbildīgo Tūrisma attīstības valsts aģentūru pievienot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai, lai uzlabotu tūrisma nozares pārvaldību.

Rīt deputāti otrajā – galīgajā – lasījumā skatīs arī likumprojektu, kas apstiprina Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Satversmi. Dokuments paredz Rēzeknes Augstskolu pārdēvēt par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju.

Galīgajā lasījumā Saeima lems arī par grozījumiem Jaunatnes likumā, nosakot, ka jauniešu brīvprātīgais darbs tiek organizēts saskaņā ar Brīvprātīgā darba likumu.

Saeima ceturtdien skatīs lēmuma projektu par tiesnešu skaita noteikšanu Latvijas Republikas rajonu (pilsētu) tiesās un apgabaltiesās. Lēmuma projekts paredz, ka no 1.februāra rajona (pilsētu) tiesās strādās 404, bet apgabaltiesās – 139 tiesneši.

Rītdienas darba kārtībā ir arī vairāki komisijām nododamie likumprojekti. To vidū ir likumprojekts par nekustamā īpašuma Skolas ielā 3 nodošanu Latvijas Ārstu biedrībai.

Saeimas 10.decembra sēdes darba kārtībā iekļauti 23 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde