Saeima ceturtdien lems par izmaiņām personas kodu piešķiršanā

(18.11.2015.)

No 2017.gada personas koda vietā piešķirs tā saukto identifikācijas numuru bez dzimšanas datuma norādīšanas, paredz Iedzīvotāju reģistra likuma grozījumi, un par tiem Saeimai būs jālemj ceturtdien, 19.novembrī, otrajā lasījumā.

Deputāti otrajā lasījumā skatīs vairākus likumprojektus, kas paredz nodot biedrībai „Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome” nekustamos īpašumus Rīgā, Jūrmalā un Kandavā.

Saeima trešajā galīgajā lasījumā skatīs Vidzemes Augstskolas Satversmes grozījumus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu augstskolas darbības nepārtrauktību. Tāpat deputāti trešajā lasījumā lems par grozījumiem četros likumos rūpnieciskā īpašuma jomā, lai veicinātu efektīvu rūpnieciskā īpašuma aizsardzību.

Lai Alkoholisko dzērienu aprites likumā iekļautu mazās alkoholisko dzērienu darītavas definīciju, deputāti skatīs likuma izmaiņas galīgajā lasījumā. Savukārt, lai mazinātu ierobežojumus baltalkšņu audžu apsaimniekošanā ūdenstilpju aizsargjoslās, Saeima galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Aizsargjoslu likumā.

Rīt parlamentam konceptuāli būs jālemj par grozījumiem likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli”, kas paredz nekustamā īpašuma nodokļa maksājuma samazinājumu trūcīgām vai maznodrošinātām personām, vai ģimenēm un daudzbērnu ģimenēm.

Ceturtdienas darba kārtībā pirmajā lasījumā ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likuma izmaiņas, kas paredz, ka izdienas stāžā ieskaitīs arī dienestu Latvijas PSR Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs.  Lai pilnveidotu procedūru nekustamā īpašuma atsavināšanai sabiedrības vajadzībām, deputāti konceptuāli skatīs likuma grozījumus, ar kuriem paredzēts ieviest regulējumu hipotekāro kreditoru interešu aizsardzībai gadījumos, ja nekustamais īpašums tiek atsavināts sabiedrības vajadzībām.

Pirmajā lasījumā Saeima ceturtdien skatīs arī Nemateriālā kultūras mantojuma likumprojektu, kura mērķis ir veicināt nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un nodrošināt tā ilgtspēju, nododot to tālāk nākamajām paaudzēm.

Rītdienas darba kārtībā ir arī vairāki Saeimas komisijām nododamie likumprojekti. To vidū ir izmaiņas likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, kas paredz papildināt atzīmējamo dienu sarakstu. Tāpat iesniegti grozījumi

Tūrisma likumā, kas paredz Tūrisma attīstības valsts aģentūru pievienot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai, kā arī izmaiņas likumos, kas paredz kredītiestādēm noteikt pienākumu automātiski sniegt informāciju par finanšu kontiem Valsts ieņēmumu dienestam.

Saeimas 19.novembra sēdes darba kartībā iekļauti 25 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde