Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: pateicoties Latvijas cilvēku rūpēm, Ukrainas bērni atgūst dzīvesprieku

(10.11.2015.)

“Latvijas cilvēki ir darījuši daudz, lai karu pieredzējušie Ukrainas bērni Latvijā varētu atpūsties un izjust bērnību un dzīvesprieku. Tāds bija labdarības projekta “Kara bērni” mērķis, atzīst Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Otrdien, 10. novembrī pulksten 18.00 Saeimas priekšsēdētāja Sociālās integrācijas valsts aģentūrā tiksies ar bērniem no Ukrainas, kuri viesojas Latvijā.

Šī ir jau ceturtā to Ukrainas bērnu grupa, kuri dzīvojuši kara darbības skartajā teritorijā, un daļa no viņiem pārdzīvojuši vecāku bojāeju. Ukrainas bērnu rehabilitācija Latvijā varēja notikt, pateicoties labdarības projektam “Kara bērni”, kura iniciators ir Rīgas Rīdzenes Rotari klubs, bet projekta patronese - Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Jūlijā notika labdarības koncerts „Kara bērni”, kurā piedalījās daudzi Latvijā un pasaulē atzīti mākslinieki un tika vākti ziedojumi ar portāla ziedot.lv starpniecību.

“Es pateicos idejas īstenotājiem Rīgas Rīdzenes Rotari klubam, kas spēja ap sevi pulcināt daudzus domubiedrus. Es pateicos visiem, kuri strādāja un ziedoja, lai palīdzētu Ukrainas bērniem,” pauž I.Mūrniece.

I. Mūrniece atsaucīgākajiem labdarības akcijas atbalstītājiem pasniegs Saeimas priekšsēdētājas atzinības rakstus. 





Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde