Deputāti spriedīs par priekšlikumiem ceļu satiksmes drošības uzlabošanai

(03.11.2015.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti trešdien, 4.novembrī, spriedīs par priekšlikumiem ceļu satiksmes drošības uzlabošanai, informē komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Šī gada deviņos mēnešos policija reģistrējusi kopumā 12 934 ceļu satiksmes negadījumus, no tiem 2818 bija ar cietušajiem, kuros bojā gāja 134 un tika ievainoti 3495 cilvēki, liecina Iekšlietu ministrijas informācija. 

“Saeima jau jūnijā pieņēma grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, palielinot naudas sodus par būtisku atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par satiksmes drošības jomu atbildīgās amatpersonas solīja, ka bargāki sodi ļaus uzlabot satiksmes drošību, jo ātrumu pārsniegšana ir viens no galvenajiem ceļu satiksmes negadījumu iemesliem. Traģiskās avārijas uz ceļiem pēdējo mēnešu laikā un bojāgājušo skaits liecina par pretējo, tāpēc rīt komisijas sēdē atbildīgajām amatpersonām liksim skaidrot iemeslus, kā arī iztaujāsim par jauniem priekšlikumiem satiksmes drošības uzlabošanā,” norāda A.Latkovskis.

Eiropas Savienības (ES) regulējumos ir ietverta apņemšanās no 2010. līdz 2020.gadam divas reizes samazināt bojā gājušo cilvēku skaitu, un pērn dalībvalstīs kopumā panākts samazinājums par 18 procentiem. Latvijā šis samazinājums ir 2,8 procenti, kas ir viens no zemākiem radītājiem ES, teikts Satiksmes ministrijas sagatavotajā informācijā deputātiem.

Sēdē aicināti piedalīties Satiksmes ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes, Valsts tiesu ekspertīzes biroja, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Automoto biedrības pārstāvji un ceļu satiksmes eksperti.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas sēde par ceļu satiksmes drošības jomu notiks trešdien, 4.novembrī, plkst.10.00, Jēkaba ielā 16, 408.telpā. 



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā