Deputāti nolemj neizskatīt Rīgas namu pārvaldniekā atklātos pārkāpumus bez Rīgas domes augstāko amatpersonu klātbūtnes

(28.10.2015.)

Trešdien, 28.oktobrī, plānotā Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde nenotiks, jo komisijas deputāti vienojušies neizskatīt Rīgas namu pārvaldniekā konstatētos pārkāpumus bez Rīgas domes augstāko amatpersonu klātbūtnes. Komisija aicinās atbildīgo ministriju vērtēt pašvaldības amatpersonu rīcību, informē komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Publisko izdevumu komisija šodien bija plānojusi izskatīt Valsts kontroles operatīvās revīzijas rezultātus pašvaldības uzņēmumā “Rīgas namu pārvaldnieks”. Komisijas sēdē bija aicināti piedalīties uzņēmuma, Ekonomikas ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Valsts kontroles un Rīgas domes pārstāvji.

“Jau laikus - pirms divām nedēļām - nosūtījām uzaicinājumu Rīgas domei, uzsverot, ka sēdē jāpiedalās kādai no domes augstākajām amatpersonām – priekšsēdētājam, viņa vietniekam vai izpilddirektoram. Diemžēl divu nedēļu laikā Rīgas domes augstākās amatpersonas nespēja atrast vienu stundu, lai sniegtu likumdevējam skaidrojumu par situāciju Rīgas namu pārvaldniekā,” norāda komisijas priekšsēdētājs.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijām ir tiesības pieprasīt savai darbībai vajadzīgās ziņas un paskaidrojumus no attiecīgajām amatpersonām. Sākot darbu 12.Saeimā, komisija nolēma, ka, vērtējot Valsts kontroles revīzijas, sēdēs ir jāpiedalās par attiecīgo jautājumu atbildīgajām augstākajām amatpersonām.

Līdz šim brīdim valsts un pašvaldību institūciju atbildīgās amatpersonas nav izvairījušās no atbildības un nākušas parlamentā skaidrot revīzijās atklātās nepilnības. Rīgas dome ir pirmā institūcija, kuras augstākās amatpersonas nespēj saplānot savu laiku tā, lai varētu parlamentā skaidrot revīziju rezultātus un turpmākos plānus nepilnību novēršanai, pauž A.Bērziņš.

“Vēlos uzsvērt, ka augstāko amatpersonu neierašanās uz Saeimas komisijas sēdi, neļaus izvairīties no atbildības, tādēļ tuvāko nedēļu laikā jautājumu par SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” iekļausim komisijas darba kārtībā,” uzsver komisijas priekšsēdētājs.

Tāpat komisija šodien nolēma vērsties Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijā ar lūgumu izvērtēt Rīgas domes vadības rīcību, nenodrošinot amatpersonu dalību Saeimas komisijas sēdē.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā