Saeima lems par gāzes tirgus atvēršanas principiem no 2017.gada

(21.10.2015.)

Saeima ceturtdien, 22.oktobrī, pirmajā lasījumā lems par grozījumiem Enerģētikas likumā, kas paredz dabasgāzes tirgus atvēršanas principus no 2017.gada 3.aprīļa, kā arī uzņēmuma „Latvijas Gāze” sadalīšanas nosacījumus.

Saeima trešajā galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Elektronisko sakaru likumā, kas paredz Latvijā no 2017.gada ieviest neatliekamās palīdzības zvanu no transportlīdzekļa. Likumprojekts nosaka, ka gadījumos, ja transportlīdzeklis iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā, ātro palīdzību varēs izsaukt, izmantojot tā dēvēto e-zvanu.

Tāpat ceturtdien galīgajā lasījumā lems par jaunu Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likumu, kas nosaka pārskatu saturu, to sagatavošanas, iesniegšanas, apstiprināšanas un publiskošanas, kā arī revīziju vai ierobežoto pārbaužu kārtību, pārskatos atklājamās informācijas apjomu un arī atvieglojumus un atbrīvojumus atsevišķām sabiedrību kategorijām un koncerniem. 

Rītdien pirmajā lasījumā paredzēts skatīt grozījumus Sporta likumā, lai uzlabotu sporta pasākumu dalībnieku drošību. Deputāti konceptuāli lems arī par likuma grozījumiem, kas nosaka aizliegumu manipulācijām ar sporta sacensībām.

Izskatīšanai otrajā lasījumā ir grozījumi, kas paredz Alkoholisko dzērienu aprites likumu papildināt ar mazās vīna darītavas definīciju.

Darba kārtībā iekļauts arī lēmuma projekts par piekrišanu deputāta Artusa Kaimiņa saukšanai pie administratīvās atbildības.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija lūgusi rītdienas parlamenta sēdē iekļaut likumprojektu par grozījumiem Augstskolu likumā, kas paredz izmaiņas Iekšlietu ministrijas mācību iestāžu finansēšanas noteikšanas kārtībā. Likumprojekts jāskata pirmajā lasījumā.

Tāpat Saeimas Cilvēktiesību komisija aicinājusi parlamentu darba kārtībā iekļaut likumprojektu, kas paredz policistu un robežsargu profesionālo svētku nostiprināšanu likumā. Komisijas konceptuāli atbalstītie grozījumi paredz 7.novembri pasludināt par Robežsargu dienu, bet 5.decembri – par Policijas darbinieku dienu.

Saeimas 22.oktobra sēdes darba kārtībā iekļauti 26 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde