Deputāti rīt lems par likumprojektu, kas Saeimai deleģētu skatīt visus ar bēgļu pārvietošanu uz Latviju saistītos jautājumus

(23.09.2015.)

Saeima ceturtdien, 24.septembrī, pirmajā lasījumā lems par grozījumiem Patvēruma likumā, kas paredzētu parlamentam skatīt visus jautājumus, kas attiecas uz bēgļu un patvēruma meklētāju pārvietošanu uz Latviju. Par likumprojektu atbildīgā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija pagājušajā nedēļā šos grozījumus neatbalstīja.

Deputāti konceptuāli skatīs vairākus likumprojektus, kas paredz nodot biedrībai „Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome” nekustamos īpašumus Rīgā, Jūrmalā un Kandavā.

Rītdien pirmajā lasījumā parlaments lems par izmaiņām Militārā dienesta likumā, lai Nacionālie bruņotie spēki no nākamā gada sākuma pārņemtu rekrutēšanas funkciju. Tāpat deputāti konceptuāli skatīs izmaiņas Alkoholisko dzērienu aprites likumā, lai to papildinātu ar mazās vīna darītavas definīciju.

Savukārt galīgajā lasījumā Saeima lems par likumprojektu, kas paredz sabiedrības vajadzībām atsavināt nekustamo īpašumu Lēdmanes pagastā, lai rekonstruētu autoceļu Rīga (Tīnūži)–Koknese. 

Deputātiem ceturtdien otrajā lasījumā būs jālemj par izmaiņām likumā, ar kurām Latvijas Nedzirdīgo savienībai plānots deleģēt surdotulkošanu arī bezdarbnieku apmācībās. 

Lai ieviestu jauno grāmatvedības direktīvu, Saeima otrajā lasījumā skatīs jaunu likuma projektu par gada pārskatiem.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir arī vairāki Saeimai iesniegtie likumprojekti, un deputātiem būs jālemj par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir likuma grozījumi, kas paredz ieviest konsultatīvos referendumus, kā arī likumprojekts par personas sejas aizklāšanas regulējumu publiskās vietās.

Saeimas 24.septembra sēdes darba kārtībā ir 20 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.


 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde