Mandātu komisija: deputāta mandātu plānots apstiprināt Jurģim Klotiņam un Ilzei Stobovai

(19.07.2024.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija piektdien, 19.jūlijā, nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektus par 14.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu Jurģim Klotiņam un Ilzei Stobovai. 

Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo deputāti Rihards Kols un Vilis Krištopans zaudējuši deputāta mandātu līdz ar ievēlēšanu Eiropas Parlamentā. 

14.Saeimā J.Klotiņš ievēlēts no Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”–“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā. Iepriekš J.Klotiņš uz laiku jau bija iestājies Saeimas sastāvā un darbojās Izglītības, zinātnes un kultūras komisijā un Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, kā arī Satversmes un tiesu politikas apakškomisijā un Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijā. 

Savukārt I.Stobova 14.Saeimā ievēlēta no partijas “LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ” saraksta Latgales vēlēšanu apgabalā. Centrālās vēlēšanu komisijas informācija liecina, ka I.Stobova Latvijas Universitātē ieguvusi maģistra grādu izglītības vadībā un politikas zinātnē, strādājusi par pedagogu Rīgas Valda Zālīša sākumskolā. 

Komisija lēmuma projektus lūgs iekļaut tuvākās Saeimas sēdes, kas plānota 25.jūlijā, darba kārtībā, informē Mandātu komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā