Daiga Mieriņa senioriem: jūs esat ļoti nozīmīga mūsu sabiedrības daļa

(30.09.2024.)

Pateicoties jums, mēs šodien varam izdarīt daudzas svarīgas lietas. Jūs esat ļoti nozīmīga mūsu sabiedrības daļa un palīdzat veidot mūsu labklājību, pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, pirmdien, 30.septembrī, atklājot Senioru dienu Saeimā.

Akcentējot senioru devumu tautsaimniecības attīstībā, Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka no 400 tūkstošiem pensionāru mūsu valstī, katrs ceturtais ir strādājošs. Runājot par laikmeta izaicinājumiem, D.Mieriņa uzsvēra straujo digitalizāciju. “Mums katram pašam arī ir jāmainās, lai ietu līdzi laikam, spētu saprast procesus un būtu iekļaujoša sabiedrība,” aicināja Saeimas priekšsēdētāja.

D.Mieriņa atzīmēja, ka Senioru dienas dalībnieki darbojas trīs īpaši šim pasākumam izveidotās tematiskās komisijās – Digitālās pratības, Sociālajā un Veselības. Tajās dalībnieki spriež par Latvijas Pensionāru federācijas sagatavoto rezolūciju, kuru pasākuma izskaņā paredzēts iesniegt Saeimas priekšsēdētājai. D.Mieriņa sacīja, ka šo rezolūciju Saeimas komisijas izmantos savā darbā.

Saeimas priekšsēdētāja pauda, ka arvien aktuāls un tuvākajā laikā risināms jautājums ir cieņpilnas vecumdienas. D.Mieriņa uzsvēra, ka 40 procenti pensionāru joprojām ir pakļauti nabadzības riskam. Tāpat kā būtiskus risināmus jautājumus Saeimas priekšsēdētāja norādīja zemās pensijas, ierobežotas iespējas tikt pie kvalitatīviem sociālā dienesta pakalpojumiem un pabalstiem, kā arī sociālās aprūpes sistēmas – pansionātu, aprūpes pakalpojumu – pieejamību.

D.Mieriņa pauda cerību, ka Senioru diena Saeimā kļūs par jaunu ikgadēju tradīciju, un uzsvēra, ka ir būtiski kopā ar senioriem pārrunāt viņiem būtiskus jautājumus, lai pēc iespējas efektīvāk tos risinātu.

Senioru dienā Saeimā 100 aktīvākie Latvijas Pensionāru federācijas biedri no visiem reģioniem pulcējas parlamentā, lai spriestu par senioriem aktuāliem jautājumiem. Šāds pasākums Saeimā notiek pirmo reizi. Pasākumā piedalās arī pensionāru organizāciju pārstāvji no Igaunijas un Lietuvas.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720320724583
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 30.septembrī
09:00  Senioru diena Saeimā