Deputāti aicinās iesaistītās puses skaidrot situāciju par gudrona dīķu attīrīšanas darbiem

(14.09.2015.)

Lai izvērtētu Inčukalna sērskābā gudrona dīķu attīrīšanas projekta turpmāko likteni, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti otrdien, 15.septembrī, iztaujās projekta īstenošanā iesaistītās puses. 

Līgums ar uzņēmumu „Skonto būve” par gudrona dīķu sanācijas darbiem ir izbeigts šī gada jūlijā, tāpēc komisijas deputāti vēlas noskaidrot, kā atbildīgās amatpersonas plāno turpmāk organizēt gudrona dīķu attīrīšanu, neradot papildu izdevumus valsts budžetam. Tāpat vēlamies uzklausīt uzņēmēja viedokli par radušos situāciju, informē komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš. 

Sākotnējais līgums ar sanācijas darbu veicēju tika noslēgts 2010.gada 24.septembrī, un tas paredzēja, ka projekta kopējās izmaksas būs 29 miljoni eiro. Savukārt pagājušā gada pavasarī pēc Skonto būves lūguma sākotnējā līguma summa tika palielināta par 16 miljoniem jeb par 50 procentiem un sasniedza 45 miljonus eiro. Pavasarī uzņēmējs vērsās valdībā, informējot, ka bez papildu finansējuma ir apdraudēta projekta pabeigšana. Patlaban līgums par dīķu sanāciju ir izbeigts, un uzņēmums ir iesūdzējis Valsts vides dienestu tiesā par līguma izbeigšanu, uzskatot, ka tas darīts prettiesiski. 

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas, Valsts vides dienesta, Valsts kontroles, uzņēmuma „Skonto būve”, kā arī SIA „Geo Consultants” pārstāvji. 

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks otrdien, 15.septembrī, plkst.12.00, Jēkaba ielā 11, Saeimas Sarkanajā zālē.

 

Saeimas Preses dienests

 

Sestdien, 20.jūlijā