Saeima rītdien galīgajā lasījumā lems par amata savienošanas ierobežojumiem maksātnespējas administratoriem

(09.09.2015.)

Saeima ceturtdien, 10.septembrī, galīgajā lasījumā kā steidzamus skatīs grozījumus likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, kas paredz noteikt amata savienošanas ierobežojumus maksātnespējas administratoriem, kā arī pienākumu nodokļu administrācijā iesniegt amatpersonas deklarāciju.

Pirmajā lasījumā Saeima rītdien lems par grozījumiem Apcietinājumā turēšanas kārtības likumā, kas apcietinātam ārvalstniekam paredz tiesības bez ierobežojuma un konfidenciāli tikties ne tikai ar aizstāvi, bet arī ar tā diplomātiskās vai konsulārās pārstāvniecības pārstāvi. 

Tāpat konceptuāli Saeima skatīs izmaiņas valsts robežas likumā, ar ko paredzēts ieviest Eiropas robežu uzraudzības sistēmu, kā arī precizēt valsts ārējās robežu šķērsošanas kārtību kravu pārvadātājiem.   

Vēl konceptuāli pirmajā lasījumā deputāti skatīs izmaiņas Sugu un biotopu aizsardzības likumā, lai zemes īpašniekiem atjaunotu iespēju saņemt kompensācijas par īpaši aizsargājamo nemedījamo un migrējošo sugu dzīvnieku izdarītajiem postījumiem. 

Rītdien pirmajā lasījumā Saeima izskatīs arī likumprojektu, kas Vecpiebalgas novada Taurenes pagastā paredz atsavināt īpašumu „Dispečeri”, lai varētu īstenot Gaujas tilta pārbūvi uz autoceļa Cēsis-Vecpiebalga-Madona. 

Saeima arī lems par trīs likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū astoņu deputātu ierosinājums aizsardzības izdevumus līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta palielināt jau līdz 2018.gadam.    

Vēl Saeimas komisijām plānots nodot Saeimas kārtības ruļļa grozījumus, ar kuriem paredzēts dot iespēju Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai ierosināt deputātu ētikas kodeksa pārkāpuma lietu. 

Tāpat deputāti lems, vai komisijās izskatīt grozījumus Augstskolu likumā, kas nepieciešami, lai noteiktu Iekšlietu ministrijas sistēmas koledžu finansēšanas, studējošo pašpārvaldes finansēšanas un akadēmiskā personāla (izņemot amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm) atlīdzības noteikšanas kārtību. 

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūgusi papildināt rītdienas sēdes darba kārtību un iekļaut tajā lēmuma projektu par deputātes Silvijas Šimfas saukšanu pie administratīvās atbildības. 

Saeimas 10.septembra sēdes darba kārtībā ir deviņi jautājumi.

 

Saeimas Preses dienests


Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde