Latvija pārņem prezidentūru Baltijas jūras parlamentārajā konferencē

(01.09.2015.)

Sākot ar 1.septembri, Latvija uz gadu pārņem prezidentūru Baltijas jūras parlamentārajā konferencē (BJPK), un par tās prezidentu ievēlēts Baltijas Asamblejas (BA) Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns. 24.Baltijas jūras parlamentārajā konferencē, kas no 30.augusta līdz 1.septembrim notiek Vācijas pilsētā Rostokā, J.Vucāns klātesošos iepazīstināja ar Latvijas prezidentūras BJPK prioritātēm.

„Baltijas jūras reģiona politiķiem ir jārod politiskas atbildes uz jautājumiem, kā nodrošināt sasaisti starp izglītības sistēmām un darba tirgu, kā samazināt jauniešu bezdarbu un reaģēt uz darbaspēka mobilitātes radītajiem izaicinājumiem,” konferencē uzsvēra J.Vucāns.

Izklāstot Latvijas prezidentūras BJPK prioritātes, J.Vucāns norādīja, ka reģiona iedzīvotāji saskaras ar problēmām, kas skar dažādas jomas, piemēram, izglītību, nodarbinātību un veselības aprūpi. Reģiona sadarbības organizācijām jādara viss iespējamais, lai rosinātu iedzīvotāju interešu aizstāvību, veicinātu to labklājību, drošību un konkurētspēju.

„Vienas prezidentūras laikā nevar rast risinājumu visām problēmām, tieši tāpēc Latvijas prezidentūras prioritāte būs sasaiste starp izglītību un darba tirgu,” akcentēja J.Vucāns.

BJPK ir 1991.gadā dibināts Baltijas jūras reģiona valstu parlamentāriešu forums, kurā strādā parlamentārieši no 11 nacionālajiem parlamentiem, 11 reģionālajiem parlamentiem un piecām reģiona parlamentārajām organizācijām. Saeima šajā forumā ir iesaistījusies kopš tā pirmsākumiem, un to pārstāv BA Latvijas delegācija.

Konferencē Rostokā, kas notiek no 30.augusta līdz 1.septembrim, Latviju pārstāv J.Vucāns, BA Latvijas delegācijas vadītāja vietnieks Romualds Ražuks un delegācijas deputāti Atis Lejiņš, Veiko Spolītis un Juris Viļums.

24.Baltijas jūras parlamentārās konferences centrālais temats ir lomu modelis inovācijām sociālajā un veselības aprūpē Baltijas reģionā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā