Saeimas priekšsēdētāja: nav lielāka goda, kā ar ikdienas darbu kalpot savai tautai, valstij

(21.08.2024.)
Galerija

“Mēs esam stipri, pateicoties Latvijas cilvēkiem, un nav lielāka goda, kā ar savu sirdsdegsmi, pašaizliedzību un ikdienas darbu kalpot savai tautai, valstij. Katrs cilvēks ir kā zvaigzne mūsu debesīs – spožs un neaizvietojams, un tikai kopā mēs varam veidot to gaismu, kas izgaismo mūsu ceļu. Un, lai gan arī stiprie reizēm nogurst, viņi turpina spīdēt, neizrādot savu vājumu, jo viņu spēks ir tautas mīlestībā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa trešdien, 21.augustā, Valstiskuma balvas svinīgajā pasniegšanas ceremonijā. Balva šodien pasniegta labdarības organizācijas “Ziedot.lv” vadītājai Rūtai Dimantai. 

Saeimas priekšsēdētāja pauda, ka balvas saņēmējai piemīt apbrīnojama spēja līdzcietīgi un iecietīgi izprast citus. “Viņa spēj "iekāpt citu kurpēs", lai patiesi izjustu un saprastu cilvēku vajadzības un emocijas. Tāpēc šodien vārds “Paldies!” pieder tam, kurš ir darījis vairāk, nekā prasīts,” sacīja D.Mieriņa. 

“Sirds siltums un labestība staro no viņas, radot sajūtu, ka ikviens, ar ko viņa tiekas, ir vērtīgs un saprasts. Viņa iemieso to, ko pasaule tik bieži alkst – patiesu cilvēcību un spēju dot otram cilvēkam to, kas viņam visvairāk nepieciešams,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja un pauda pārliecību, ka Valstiskuma balvas laureātes devums kļūs par iedvesmu nākamajām paaudzēm. 

D.Mieriņa pateicās Augstākās padomes deputātiem, kuri toreiz ārkārtas apstākļos, kad gaisā virmoja šaubas un neziņa, deva cerību un pārliecību mūsu neatkarībai un nākotnei Rietumu saimē.   

Valstiskuma balva, 21.augustā atzīmējot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu de facto, iedibināta pēc biedrības “4.maija Deklarācijas klubs” iniciatīvas. To piešķir par būtisku ieguldījumu Latvijas valstiskuma stiprināšanā, un pirmo reizi tā pasniegta 2021.gada 21.augustā – luterāņu garīdzniekam un rakstniekam Jurim Rubenim. 2022.gadā ar balvu godināts dzejnieks, atdzejotājs un publicists Knuts Skujenieks, savukārt pērn tā pasniegta mecenātam, būvuzņēmējam un sabiedriskajam darbiniekam Vilim Vītolam. 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720319674407/with/53936817707 
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 22.augustā
09:00  Parlamentārā izmeklēšanas komisija par "Rail Baltica" projekta parlamentārās kontroles nodrošināšanu, lai apzinātu projekta īstenošanā pieļautās kļūdas un panāktu, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu un lēmumi tiek pieņemti pārskatāmi, laikus un ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu sēde
10:30  Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju sanāksme