12.Saeima pavasara sesijā pieņēmusi 66 likumus

(25.06.2015.)

Saeima šī gada pavasara sesijā kopš 14.aprīļa sanāca uz 10 kārtējām, vienu ārkārtas un vienu svinīgo sēdi. Šajā laikā pieņemti 66 likumi – 16 jauni likumi un grozījumi 50 likumos. 

Pavasara sesijā izskatīšanai komisijās nodoti 73 likumprojekti, no kuriem 52 iesniedzis Ministru kabinets, 15 – Saeimas komisijas, bet 6 – deputāti. 

Strādājot ar iesniegtajiem likumprojektiem – skatot tos otrajā un trešajā lasījumā – Saeimā vērtēti kopumā 2689 priekšlikumi. 

Kopš aprīļa Saeimas sēdēs visvairāk debatējuši deputāti Andrejs Elksniņš (SASKAŅA) – 27 reizes, Kārlis Šadurskis (VIENOTĪBA) – 23 reizes un Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) – 13 reizes, bet deputāti Juris Viļums (LRA) un Ivars Zariņš (SASKAŅA) – katrs pa 12 reizēm. 

Saeima šī gada pavasara sesiju slēdz 20.jūnijā, bet rudens sesiju sāks 2.septembrī. 

Saeimas sesiju starplaikā pēc nepieciešamības var sasaukt Saeimas ārkārtas sesiju, un tuvākā Saeimas ārkārtas sesijas sēde ir sasaukta 8.jūlijā, kad jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis dos svinīgo solījumu. 

Tāpat 8.jūlijā plānots sasaukt Saeimas ārkārtas sesijas sēdi, lai izteiktu uzticību aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim.

 

Saeimas Preses dienests

 

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde