Saeimā 12.jūnijā plānotas civilās aizsardzības mācības

(11.06.2024.)

Saeimā 12.jūnijā notiks praktiskas civilās aizsardzības un darbības nepārtrauktības mācības, iesaistot Saeimas deputātus un darbiniekus.

Mācību mērķis ir pārbaudīt Saeimas civilās aizsardzības plānā un Saeimas darbības nepārtrauktības plānā ietvertos rīcības algoritmus, kā arī atsevišķu Saeimas informācijas sistēmu darbību. Plaša Saeimas deputātu un darbinieku iesaiste mācību norisē palīdzēs veidot izpratni un iemaņas praktiskai rīcībai krīzes apstākļos.

Mācību programma ir izstrādāta sadarbībā ar operatīvajiem dienestiem un citām kompetentajām institūcijām.

Mācību laikā vecpilsētā iespējama pastiprināta operatīvo dienestu pārstāvju un transportlīdzekļu klātbūtne, kas pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem. Iedzīvotāji aicināti neuztraukties, redzot ielās pārvietojamies operatīvo tehniku un personālu.

Mācību organizatori lūdz ar izpratni izturēties par iespējamām neērtībām, ko var radīt operatīvās tehnikas pārvietošanās un īslaicīgi gājēju kustības ierobežojumi parlamenta tuvumā.

Praktisku mācību rīkošana Saeimā ir nozīmīga, jo to rezultāti ļaus izvērtēt un pilnveidot izstrādātos rīcības algoritmus un stiprināt parlamenta gatavību krīzes situācijām.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 22.jūnijā