Saeima galīgajā lasījumā lems par sodu palielināšanu par braukšanas ātruma pārsniegšanu

(03.06.2015.)

Saeima ceturtdien, 4.jūnijā, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz palielināt naudas sodus par būtisku atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. 

Tāpat galīgajā lasījumā Saeima rīt lems par trim jauniem likumu projektiem. Viens no tiem paredz ieviest jaunu pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmu, bet otrs aizvietos līdzšinējo statistikas jomas regulējumu atbilstoši saistībām, ko Latvija uzņēmusies kā Eiropas Statistikas sistēmas dalībvalsts. Savukārt ar jauno Noguldījumu garantiju likuma projektu paredzēts ieviest direktīvas prasības par noguldījumu garantiju sistēmām.   

Otrajā lasījumā Saeimas sēdes darba kārtībā ir akcīzes nodokļa likuma grozījumi, kas paredz no šī gada 1.augusta paaugstināt akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem. 

Otrajā lasījumā rīt deputāti lems arī par tiesisko regulējumu, ar ko plānots ieviest alternatīvu patērētāju un pakalpojuma sniedzēju strīdu risināšanai. 

Savukārt pirmajā lasījumā parlamentā plānots konceptuāli lemt par likuma projektu, kas paredz tiesības speciālās izglītības skolotājiem, sporta skolotājiem un pirmsskolas skolotājiem pēc noteikta laika nostrādāšanas pieprasīt izdienas pensiju.    

Rītdien deputāti lems arī par vairāku likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū jaunais Energoefektivitātes likuma projekts, kas nepieciešams, lai nodrošinātu energoefektivitātes paaugstināšanu, grozījumi tiesu varas likumā, kas paredz rajona (pilsētas) tiesu pievienošanas kārtību citai tiesai, un izmaiņas iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, kas paredz tiesības Latvijas rezidentiem, kas kādā Eiropas Savienības valstī saņem algota darba ienākumus, Valsts ieņēmumu dienestā neiesniegt gada ienākumu deklarāciju. 

Saeimas 4.jūnija sēdes darba kārtībā ir 19 jautājumi, un tā pieejama http://ej.uz/yh2d.   

Rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/4zbr



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde