Saeimā tiksies EUROLAT paplašinātā biroja un migrācijas darba grupas sanāksmes dalībnieki

(14.05.2015.)

Piektdien, 15.maijā, Saeimas nama Sarkanajā zālē notiks Eiropas un Latīņamerikas Parlamentārās asamblejas (EUROLAT) paplašinātā biroja un darba grupas migrācijas jautājumos sanāksme. To atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Sanāksmē Eiropas un Latīņamerikas parlamentārieši pārrunās abu reģionu divpusējās attiecības, kā arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē prioritātes, īpaši digitālo dienaskārtību, enerģētikas jautājumus un migrāciju, tostarp aktuālo bēgļu krīzi Vidusjūrā.

Sanāksmes atklāšanā kā runātāji uzstāsies arī Ārlietu ministrijas Divpusējo attiecību direkcijas vadītājs - vēstnieks Einars Semanis, EUROLAT Eiropas prezidents Ramons Hauregi Atondo (Ramón Jáuregui Atondo), kā arī EUROLAT Latīņamerikas prezidents Žozē Lionēls Vaskiss Bukaru (Jose Leonel Vasquez Bucaro).

Pasākuma ietvaros plkst.12.15 paredzēta preses konference ar Saeimas un EUROLAT amatpersonu piedalīšanos. Tāpat plānota sanāksmes dalībnieku kopīgā fotografēšanās.

EUROLAT pieņem un iesniedz rezolūcijas un ieteikumus dažādām organizācijām, iestādēm un ministru grupām, kas atbildīgas par abu reģionu stratēģiskās asociācijas attīstību. EUROLAT sastāvā ir 150 locekļi, no kuriem 75 ir no Eiropas Parlamenta un 75 no Latīņamerikas parlamentiem.



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde