Saeima rīt konceptuāli lems par automātisku pamatkapitāla pāreju uz eiro viena īpašnieka SIA

(06.05.2015.)

Saeimā ceturtdien, 7.maijā, pirmajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Komerclikumā, kas paredz tiesības Uzņēmumu reģistram lemt par automātisku pamatkapitāla pāreju uz eiro viena īpašnieka sabiedrībām ar ierobežotu atbildību. 

Ar likuma grozījumiem paredzēts mazināt administratīvo slogu uzņēmējiem, un par likumprojekta virzību atbildīgā Tautsaimniecības komisija lūgs Saeimu grozījumus iekļaut rītdienas parlamenta sēdes darba kārtībā. 

Galīgajā lasījumā Saeima rīt skatīs akcīzes nodokļa grozījumus, kas paredz lauksaimniekiem paredzētās un no akcīzes nodokļa atbrīvotās dīzeļdegvielas iezīmēšanu (marķēšanu) uzsākt ar šī gada 30 oktobri. Patlaban noteikts, ka degvielas marķēšana jāuzsāk šī gada 1.jūlijā, un termiņš jāpagarina, lai gan degvielas tirgotāji, gan arī lauksaimnieki varētu tehniski un administratīvi sagatavoties jaunajai kārtībai. 

Pirmajā lasījumā sēdes darba kārtībā iekļauti divi likumprojekti, kas paredz sabiedrības vajadzībām – pretplūdu aizsargdambja būvniecībai - atsavināt nekustamo īpašumu daļas Carnikavas novadā.  

Tāpat pirmajā lasījumā Saeima lems par grozījumiem Notariāta likumā un Tiesu izpildītāju likumā, kas paredz pilnveidot mantojuma apsardzības tiesisko regulējumu. 

Otrajā lasījumā deputāti rīt skatīs Civilprocesa likuma grozījumus, ar kuriem paredzēts ieviest elektronisku nekustamā īpašuma izsolīšanu spriedumu izpildes un maksātnespējas procesos. Ar likuma izmaiņām plānots novērst negodprātīgu personu saskaņotas darbības izsolē, lai ietekmētu citus solītājus. 

Saeima skatīs arī otrajam lasījumam sagatavoto likumprojektu, kas paredz nodrošināt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstniecības personām un brigādes personām tiesības uz izdienas pensiju, kā arī noteikt tās piešķiršanas, aprēķināšanas un izmaksāšanas kārtību.  

Rītdienas sēdes darba kārtībā iekļauti arī vairāki jauni likumprojekti, un Saeima lems par to nodošanu izskatīšanai atbildīgajās komisijās. To vidū likuma projekts, kas noteiks bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu zinātniskās izpētes starpdisciplinārās komisijas darbību, likuma grozījumi, lai atceltu ierobežojumus baltalkšņu audžu apsaimniekošanā, un izmaiņas likumos, lai varētu ieviest depozīta sistēmu sabiedrisko un publisko iepirkumu jomā. 

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūgs Saeimu rītdienas parlamenta sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par Igora Zujeva 12.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu. 

Saeimas 7.maija sēdes darba kārtībā iekļauti 20 jautājumi. Darba kārtība pieejama http://ej.uz/18zs

Rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/jf16.   

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde