Saeimas ziņas

In memoriam Ingrīda Latimira
13.jūlijā mūžībā devusies 8. Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Latimira (bij. Ūdre).  
In memoriam Jānis Straume
10.jūlijā mūžībā devies vairāku Latvijas Republikas Saeimas sasaukumu deputāts, 7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.
Darbu sāk parlamentārās izmeklēšanas komisija par “Rail Baltica” projekta īstenošanu
Ceturtdien, 11.jūlijā, uz sēdi pulcēsies un par darba uzdevumiem lems parlamentārās izmeklēšanas komisija par “Rail Baltica” projekta īstenošanu.
Daiga Mieriņa Vašingtonā: no NATO samita sagaidām apņēmību un vienotību pret Krievijas agresiju
No NATO samita mēs sagaidām sabiedroto apņēmību un vienotību pret Krievijas agresiju. To, ASV galvaspilsētā Vašingtonā uzrunājot NATO dalībvalstu parlamentu spīkerus, otrdien, 9.jūlijā, pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa. NATO samita priekšvakarā Vašingtonā pulcējušies dalībvalstu parlamentu spīkeri, lai paustu nostāju transatlantiskās drošības jautājumos un runātu par atbalstu Ukrainai.
Daiga Mieriņa piedalīsies NATO parlamentārajā samitā ASV
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa līdz 9.jūlijam uzturēsies ASV galvaspilsētā Vašingtonā, kur piedalīsies ASV Kongresa Pārstāvju palātas priekšsēdētāja Maika Džonsona (Mike Johnson) rīkotajā NATO dalībvalstu parlamentārajā samitā. Samitā plānots spriest par transatlantisko drošību un atbalstu Ukrainai.
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa sestdien, 6.jūlijā, apmeklēs Lietuvas galvaspilsētu Viļņu, kur sveiks mūsu kaimiņvalsti simtgades Dziesmu svētkos un piedalīsies svētku noslēguma koncertā.
Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti iepazīsies ar vēlēšanu biļetena jauno versiju
Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti pirmdien, 8.jūlijā, iepazīsies ar plānoto vēlēšanu biļetena jauno versiju un tās priekšrocībām. Ar to deputātus iepazīstinās Valsts reģionālās attīstības aģentūras un Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvji. 
Edvards Smiltēns holokausta upuru piemiņas brīdī: nedrīkstam pieļaut ļaunuma atgriešanos
“Mūsu pienākums kā demokrātiskas rietumu civilizācijas daļai ir diendienā un nepārtraukti sev un citiem atgādināt tās vēstures lapas, no kurām mums jāmācās visvairāk. Lai nekad nepieļautu ļaunuma atgriešanos,” to ceturtdien, 4.jūlijā, sacīja Saeimas sekretārs Edvards Smiltēns ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienai veltītā ziedu nolikšanas ceremonijā. 
Sarunu festivālā “Lampa” spriedīs par mākslīgo intelektu un laikmeta izaicinājumiem parlamentārajai demokrātijai
Sestdien, 6.jūlijā, Saeima aicina uz diskusiju sarunu festivālā “Lampa”, kurā parlamentā pārstāvētie politiskie spēki kopā ar klātesošajiem spriedīs par nākotnes Saeimu un to, vai mākslīgais intelekts pārņems politiku.
Valsts pārvaldes komisija darba grupā spriedīs par mākslīgā intelekta definīciju priekšvēlēšanu aģitācijā
Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija darba grupā trešdien, 3.jūlijā, spriedīs par Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma izmaiņām un ar tām saistītajiem normatīvajiem aktiem, kopīgi meklējot risinājumus mākslīgā intelekta definīcijai un tās ietvara noteikšanai. 
Trešdien, 17.jūlijā
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju