Diskusijā spriež, kā stiprināt Saeimas iesaisti Eiropas jautājumos

(20.09.2024.)

Lai diskutētu un apspriestu idejas par to, kā stiprināt Saeimas lomu Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanā, Saeimā norisinājās diskusija “Kā Saeimai Eiropas jautājumos kļūt dzirdamākai, ietekmīgākai, stratēģiskākai?”.

Viena no diskusijas tēmām bija Latvijas prioritātes Eiropas Savienībā un proaktīva, stratēģiska rīcība, savukārt otra tēma bija saistīta ar Latvijas interesēm un veiksmīgiem lēmumiem Eiropas Savienībā.

Pasākumā dalībniekus uzrunāja bijušie Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāji – Oskars Kastēns, Lolita Čigāne, Vita Anda-Tērauda un Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica. Tāpat diskusijā piedalījās sabiedriskās politikas centra “Providus” direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka, kā arī biedrības “Latvijas Pilsoniskā alianse” direktore Kristīne Zonberga.

Diskusiju rīkoja Saeimas Eiropas lietu komisija sadarbībā ar sabiedriskās politikas centru “Providus” un biedrību “Eiropas Kustība Latvijā”. Pasākumu atklāja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

Diskusija tiešraidē varēja sekot līdzi Saeimas tīmekļvietnē www.saeima.lv, parlamenta Facebook kontā un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Diskusijas programma

Edmunds Cepurītis: Eiropas Savienībā pieņemtajiem lēmumiem jāatspoguļo sabiedrības vērtības un principi 

Videoieraksts: 1.daļa, 2.daļa

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720320459026
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Piektdien, 27.septembrī
09:00  Baltijas Asamblejas Balvu Literatūrā, mākslā un zinātnē Apvienotās žūrijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēde
10:00  Atvērto durvju diena Saeimā