ES parlamentārieši Saeimā diskutēs par sociāli neaizsargāto iedzīvotāju iesaisti darba tirgū, sociālo uzņēmējdarbību un jauniešu garantijas iniciatīvu

(20.02.2015.)

Pirmdien, 23.februārī, Saeimā pulcēsies Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu nodarbinātības un sociālo lietu komisiju vadītāji. Tas ir viens no sešiem Saeimas rīkotajiem pasākumiem Latvijas prezidentūras ES Padomē ietvaros.

Parlamentāriešu sanāksmi Saeimas Sēžu zālē atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, kā arī Eiropas Komisijas viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis.

Sanāksmes darbs turpināsies trīs sesijās. Pirmā no tām būs veltīta visneaizsargātāko iedzīvotāju iesaistei darba tirgū. Klātesošos tajā uzrunās labklājības ministrs Uldis Augulis, Eiropas Dzīves un darba apstākļu uzlabošanas fonda direktors Huans Menendess-Valdess (Juan Menéndez-Valdés) un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas SUSTENTO valdes priekšsēdētāja, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas biedre, Eiropas foruma cilvēkiem ar invaliditāti viceprezidente Gunta Anča. 

Tikšanās turpinājumā deputāti diskutēs par sociālo uzņēmējdarbību kā instrumentu sociālo mērķu īstenošanai. Šajā sesijā uzrunas teiks Eiropas Parlamenta Nodarbinātības un sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja vietniece Agnese Jongeriusa (Agnes Jongerius), Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas biedre Ariane Rodēra (Ariane Rodert) un Latvijas Samariešu apvienības direktors Andris Bērziņš. 

Savukārt trešā sesija būs veltīta ES jauniešu garantijas iniciatīvai, izvērtējot tās rezultātus gadu pēc uzsākšanas. Tajā runās Eiropas komisāre nodarbinātības, sociālo lietu, prasmju un darbaspēka mobilitātes jautājumos Marianna Teisena (Marianne Thyssen), Lietuvas Seima Jaunatnes un sporta lietu komitejas priekšsēdētājs Juras Požela (Juras Požela) un Latvijas Jaunatnes padomes viceprezidents Emīls Anškens.

Parlamentāriešiem, kas piedalīsies šajā sanāksmē, būs iespēja aplūkot Latvijas skolēnu un studentu fotogrāfiju izstādi „Jauniešu nodarbinātība Eiropas Savienībā”, kā arī biedrības „Pensionāru iespēju centrs” veidoto amatniecības izstrādājumu izstādi. 

Tāpat tikšanās dalībniekus gaida muzikāls priekšnesums, ko sagatavojuši bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām no fonda „Nāc līdzās!”. 

Konferences pārtraukumā Saeimas nama Sēžu zālē plkst.13.10 komisiju vadītājiem paredzēta tradicionālā kopīgā fotografēšanās.

Tiešraidē sanāksmei ikviens varēs sekot līdzi Latvijas prezidentūras parlamentārās dimensijas mājaslapā www.parleu2015.lv. Ar pasākuma programmu var iepazīties http://ej.uz/ege9.

Sanāksme sāksies pirmdien, 23.februārī, plkst.9.00 Saeimas Sēžu zālē Jēkaba ielā 11.

Mediju ievērībai:
Informācija par akreditāciju Saeimas organizētajiem Latvijas ES prezidentūras pasākumiem http://parleu2015.lv/lv/medijiem

 



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde