Saeima rīt lems par kriminālatbildību par prettiesisku dalību bruņotā konfliktā ārzemēs

(11.02.2015.)

Saeima ceturtdien, 12.februārī, otrajā galīgajā lasījumā kā steidzamus skatīs grozījumus Krimināllikumā, kas paredz ieviest kriminālatbildību par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā ārzemēs, par bruņota konflikta finansēšanu, kā arī vervēšanu, apmācīšanu un nosūtīšanu bruņotam konfliktam.

Parlamenta deputāti galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Civilprocesa likumā, kas paredz ieviest jaunajai Maksātnespējas likuma redakcijai atbilstošas procesuālās normas.

Lai ierobežotu mazumtirgotāju iepirkuma varu pār preču piegādātājiem, deputāti otrajā lasījumā skatīs Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likumprojektu. Tāpat rītdienas darba kārtībā otrajā lasījumā iekļauti grozījumi Autopārvadājumu likumā, kas paredz ieviest detalizētus noteikumus pasažieru neregulārajiem pārvadājumiem.

Saeima rīt konceptuāli skatīs likuma grozījumus, kas precizēs regulējumu par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem.

Parlaments lems par vairāku deputātu un valdības sagatavoto likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū ir likumprojektu pakete, kas paredz tā sauktā nolikto atslēgu principa ieviešanu patērētāju tiesību aizsardzības regulējumā un izslēgšanu no maksātnespējas regulējuma.

Rītdienas darba kārtībā pie komisijām nododamajiem likumprojektiem ir izmaiņas likumā, kas paredz noteikt, ka obligātā videonovērošana alkohola mazumtirdzniecības vietās neattieksies uz mājražotāju tirgoto produkciju. Tāpat Saeimai rīt būs jālemj par Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likuma grozījumu nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. Šis likumprojekts paredz noteikt, ka Latvijas karoga kuģa īpašniekam būs jāatmaksā jūrniekam veselības pārbaužu izdevumi.

Tautsaimniecības komisija lūgusi Saeimu iekļaut darba kārtībā grozījumu Meža likumā, kas atvieglos koku ciršanu lauksaimniecības zemes īpašniekiem.

Tāpat deputāti rīt lems par iepriekšējā Saeimas sēdē neizskatīto jautājumu attiecībā uz grozījumu Latvijas Republikas Satversmē, kas paredz ieviest atklātu balsojumu, ievēlot Valsts prezidentu.

Saeimas 12.februāra sēdes darba kārtībā ir 23 izskatāmie jautājumi, un darba kārtība pieejama http://ej.uz/5kme.

Savukārt rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/8gda.


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde