Ēnu dienā jaunieši no visas Latvijas nepastarpināti iepazīs parlamenta darbu prezidentūras laikā

(09.02.2015.)

Arī šogad Ēnu dienā Saeimā trešdien, 11.februārī, deputātu, darbinieku, žurnālistu un parlamentu viesu „ēnām” būs iespēja ne tikai būt klāt valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā un uzzināt par parlamenta ikdienas darbu, bet arī īpašā ekspozīcijā iepazīt Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Kopumā Saeimas deputātus un darbiniekus „ēnos” vairāk nekā 240 skolēnu un studentu no visas Latvijas.

Šajā dienā jaunieši varēs noklausīties Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces stāstījumu par likumdevēja darbu un kopīgi nofotografēties uz Lielajām marmora kāpnēm. Tāpat Jēkaba ielas ēnām būs iespēja piedalīties erudīcijas konkursā un pārbaudīt savas zināšanas par Saeimu, kā arī iepazīties ar informatīviem materiāliem par deputātu darbu un aplūkot parlamenta reprezentācijas telpas. 

Saeimas priekšsēdētāju „ēnos” seši jaunieši: Kristīne Kalniņa no Bejas pamatskolas 9.klases, Ēriks Ieviņš no Kandavas internātvidusskolas 11.klases, Jete Zumente no Naukšēnu novada vidusskolas 8.klases, kā arī Ilgvars Briedis no Ogres Tehnikuma 12.klases, Jānis Mārtiņš Bērziņš no Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 12.klases un Nauris Kaspars Madzulis no Rīgas Komercskolas - Tālmācības vidusskolas 8.klases.

Ēnu dienā jaunieši sekos līdzi arī Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundara Daudzes un Ineses Lībiņas-Egneres, Saeimas sekretāra Andreja Klementjeva, kā arī 53 deputātu darbam.

Visvairāk „ēnotāju” pieteikušies no Valmieras Valsts ģimnāzijas, Tukuma 2.vidusskolas, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, kā arī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, Rīgas Ķengaraga vidusskolas, Rīgas 49.vidusskolas, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Aknīstes vidusskolas un Aizputes vidusskolas. „Ēnot” parlamentā pieteikušies arī jaunieši no Latvijas augstskolām, tostarp, Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes.

Saeima tradicionāli ir viens no lielākajiem ēnu devējiem mūsu valstī, un pēdējos sešos gados Ēnu dienā Saeimā jau piedalījušies turpat 1200 jaunieši no visas Latvijas.

Trešdien, 11.februārī, Ēnu diena Saeimā notiks visas dienas garumā. Ar dalībnieku sarakstu un informāciju par pasākuma norisi var iepazīties Saeimas mājaslapā https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/enu-diena-1. Par piemiņu Ēnu dienai Saeimā jaunieši arī varēs individuāli nofotografēties pie prezidentūras parlamentāro pasākumu banera.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta jauniešu organizācijas „Junior Achievement” karjeras izglītības programma 1.-12.klašu skolēniem, kuras mērķis ir jauniešus iepazīstināt ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Ēnu diena Latvijā tiek īstenota jau četrpadsmito gadu.

Mediju un viesu ievērībai!Ja plānojat uz Saeimu nākt ar savām „ēnām”, lūgums caurlaides pieteikt laikus.

 

 

 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā